BTG Instruments AB

Utvecklingsingenjör – Specialist optisk mätteknik

BTG Instruments AB är världsledande inom området mät- och analysinstrument för övervakning och reglering av avancerade processparametrar inom pappers- och massaindustrin och söker nu en utvecklingsingenjör inom optisk mätteknik

Under mer än 100 år har BTG Instruments AB utvecklat innovativa och kostnadseffektiva sätt att förbättra produktivitet och lönsamhet för kunder inom pappers- och massaproduktion. BTG grundades 1921 i Sverige, och har idag huvudkontor i Éclépens, Schweiz. Globalt inom koncernen är BTG cirka 600 personer. BTG ägs sedan december 2019 av Voith Paper GmbH.

Optisk mätteknik har redan många applikationer och den förväntas bli ännu viktigare i framtiden. För att stärka vår position ytterligare, utökar vi nu vårt team med en expert med ansvar för utveckling av optiska mätprinciper.

Arbetsuppgifter

I rollen som utvecklingsingenjör inom optisk mätteknik kommer ditt ansvarsområde vara att leda och driva utvecklingen av nya mätmetoder och instrument. Här ställs din tekniska och kreativa förmåga på sin spets och du kommer arbeta i utvecklingsprojekt tillsammans med ett internationellt team.

Din roll kommer att innebära att aktivt söka efter nya teknologier och mätprinciper för att i nästa steg undersöka möjligheten att tillämpa dem i våra applikationer.

I vår prototypverkstad tillverkar vi instrument och validering av dessa sker i vårt moderna testlabb samt ute i fält. Tillsammans i teamet utarbetar ni tillförlitliga analysmetoder med hjälp av bland annat spektroskopi och fluorescens. Som utvecklingsingenjör deltar du i alla faser i utvecklingsarbetet och får här möjligheten att följa en produkt från teoretisk idé till kommersialisering.

Din bakgrund

Vi söker dig som har universitetsexamen inom kemi, fysik eller annat relevant område. Du ska ha minst ett par års arbetslivserfarenhet inom mätteknik och/eller optomekanik. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande tjänst inom massa- och pappersindustrin samt erfarenhet av multivariat dataanalys. Arbetet ställer höga krav på din kommunikationsförmåga då du har daglig dialog med kunder och kollegor över hela världen. Vidare kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Som person tror vi att du drivs av utveckling och att ständigt söka nya vägar för att ta dig framåt. Du är en genuint teknisk intresserad person med starkt eget driv och stor analytisk förmåga.

Vi erbjuder

På BTG värderar vi entreprenörskap, nya idéer och eget ansvar. Vi tror på att ge våra medarbetare utrymme för kreativa lösningar för att ständigt hitta nya sätt att utveckla och utvärdera teknologier och metoder. Inom företaget arbetar vi aktivt med att utveckla vår personal. Finns ambitionen hos dig så erbjuder vi goda möjligheter att på sikt utvecklas ytterligare inom andra roller.

Tjänstens placering är i Säffle och vid behov kan möjlighet till distansarbete ca 1-2 dagar per vecka ges. Tjänsten innehåller en begränsad mängd resor inom Sverige och även internationellt.

Är du vår nya kollega? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, den 3 oktober. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073–1489116 eller elina.petrakos@technogarden.se

Varmt välkommen med din ansökan! Läs mer och ansök här.