Bioshare

Utvecklings-/beräkningsingenjör

BioShare söker en utvecklings-/beräkningsingenjör i Göteborg: modell- och processutveckling för tillverkning av framtidens bränslen och kemikalier.

Som utvecklingsingenjör hos oss har du en nyckelroll i vårt pågående arbete med utveckling av verktyg för modellering och analys av termokemisk omvandling för bränsle- och materialproduktion. Du arbetar med kvalificerade beräkningar relaterade till termodynamik samt mass-, rörelse- och värmetransport. Vidare kommer du även arbeta med, och ge input till, vår designprocess på både process- och utrustningsnivå. Då vi är en mindre organisation med tight samverkan är du också ett stöd till våra projektingenjörer när det behövs.

Som person är du ifrågasättande och analytiskt lagd, du uppskattar att bryta ned problem till beräkningsbara delar och gillar att förklara och diskutera kring ditt resonemang. Du är bekväm med att arbeta självständigt men frågar om hjälp och diskuterar med andra vid behov. Du har en prestigelös attityd och fokuserar på en good-enough lösning av problemet.

Din bakgrund

Du har en civilingenjörsexamen i kemiteknik/maskinteknik/teknisk fysik eller motsvarande och gillar scripting och programmering. Du är bekväm med Python och det är även meriterande om du är bekant med programvara som COMSOL Multiphysics och processimulatorer som Aspen HYSYS eller liknande. Intresse för CFD är relevant men inte nödvändigt. Kunskap kring fluidbäddsteknik och fastbränsleomvandling är också meriterande.

Placeringsort: Göteborg, Lindholmen

Omfattning: Enligt överenskommelse. Projektanställning 6 månader med målsättning om förlängning. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Skicka in din ansökan senast 5 juni till christer.gustavsson@bioshare.se

Länk till ansökan: https://www.linkedin.com/jobs/view/3070519641/?refId=QRCabneVSWypZNSeEcAtvw%3D%3D

Om BioShare

BioShare är ett teknik- och projektutvecklingsbolag som arbetar med lösningar för att samproducera bränslen och kemikalier i kommersiella förbränningsanläggningar. Vår konkurrenskraft bygger på djup processintegration och samutnyttjande av råvaror och personal för att möjliggöra ekonomisk produktion av förnybara och hållbara produkter.