Karlstads Energi

Underhållstekniker

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos Karlstads Energi i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. De är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med sina kunder utvecklas de för att vara hållbara, nära och framåt.

Avdelningen Energiproduktion ansvarar för drift och underhåll av produktionsenheterna. Produktionen är uppdelad på ca 600 GWh värme och 160 GWh el per år. Huvuddelen av energin levereras från en modern fastbränsleanläggning bestående av en avfallspanna samt två biobränsleeldade pannor. Heden etapp 3 invigdes under våren 2015. En satsning som placerar Karlstads Energi i framkant inom miljöområdet, inte bara i Sverige, utan även globalt. Avdelningen har cirka 50 medarbetare. Gruppen för mekaniskt underhåll består av 7 underhållstekniker och 1 förrådstekniker. Gruppens arbete är främst inriktat mot underhåll av produktionsanläggningarna.

Arbetsuppgifter

Karlstads Energi söker en underhållstekniker inom mekaniskt underhåll till vår underhållsenhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Underhållsteknikerns uppgift är att underhålla anläggningarnas mekaniska utrustning så att tillgängligheten når uppsatta mål. Detta ska ske med arbetsmiljö och säkerhet som högsta prioritet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

– Tillsammans med arbetsledning och driftpersonal förbereda och planera de arbeten som ska utföras.

– Utföra underhållsarbeten på mekanisk utrustning såsom lagerbyten, svetsning och enklare maskinbearbetning.

– Använda underhållsystemet som ett verktyg i det dagliga arbetet.

– Vara en resurs i FU-arbetet vid behov.

– Medverka i enhetens utvecklings- och förbättringsarbete.

– Ingå i beredskapsstyrkan.

Kvalifikationer

– gymnasieutbildning med inriktning mot industriteknik eller motsvarande som bedöms likvärdigt.

– minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kraft

– eller processindustri eller liknande

– gärna yrkesbevis så som maskinförarbevis för lastmaskin, säkra lyft, mobila plattformar och heta arbeten.

– yrkeserfarenhet av lagermontering och smörjning samt svetsning och enklare maskinbearbetning.

– god datorvana.

B-körkort är ett krav.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann och ansvarsmedveten och har lätt för att samarbeta. Du bör även vara positiv och initiativrik samt nyfiken på teknik. Kunskaper inom vibrationsteknik och lagerkontroll är meriterande.

Läs mer och ansök här