Stora Enso Skoghall

Underhållsingenjör

Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har cirka 800 anställda.

Till Underhållsavdelningen på Skoghalls Bruk söker vi nu en underhållsingenjör mot automation. Avdelningen bevakar underhållsmål och arbetar med ständiga förbättringar för att nå en hög tillgänglighet. Dina kunskaper och intresse kommer att vara en grund i ditt ansvarsområde.

Vi erbjuder utmanande jobb med fina möjligheter till vidareutveckling inom Stora Enso. På Stora Enso får man dagligen arbeta med den nyaste och mest moderna tekniken. Det är ett företag i framkant som ligger rätt i tiden.

Arbetsbeskrivning

Som underhållsingenjör kommer du bland annat arbeta med avhjälpande och förebyggande åtgärder, för att uppnå både kortsiktigt och långsiktigt uppsatta mål i syfte att öka produktionsutrustningens driftsäkerhet och tillgänglighet. Arbetsuppgifterna består av att driva rotorsaksanalyser, utrednings- och optimeringsarbeten. Ett kontinuerligt arbete med att upprätta och underhålla anläggningens LCA-planer gällande automationsutrustning ingår också i arbetsuppgifterna.

Du kommer kommunicera och samarbeta med övriga befattningshavare inom underhåll och produktion för att genomföra förebyggande underhåll på ett för verksamheten effektivt sätt samt att medverka i stopplanering och projektarbeten.

Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och trivs när du får driva ditt eget arbete framåt eller tillsammans med teamet. Du gillar kundkontakt och bemöter andra människor på ett uppmärksamt och tillmötesgående sätt.

Kvalifikationer

Du har lämplig ingenjörsexamen med inriktning automation eller elektronik, eller annan likvärdig arbetslivserfarenhet. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift, tyska är meriterande. Erfarenhet inom pappersindustrin är meriterande. Du har mycket god datavana och är analytisk, noggrann, självständig och gillar att sammarbeta med andra. Erfarenhet av arbete med automationsutrustning är starkt meriterande.

Du ska ha en god teknisk förståelse och kunskap. Du tar både egna initiativ och är van att arbeta i team. Du visar engagemang för arbetet som ska göras, är en relationsbyggare och du är duktig på att samarbeta med andra.

För att trivas i rollen som underhållsingenjör tror vi att du har intresse för att vara central person på det produktionsavsnitt du arbetar inom, och vara med och förbättra verksamheten på det avsnittet.

Övrig information

Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Manager Michael Ternström, michael.terstrom@storaenso.com
eller HR-Specialist Kristina Tranberg, kristina.tanberg@storaenso.com.