Rottneros Bruk

Underhållschef

Söker du en arbetsplats med korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter?

Vi på Rottneros Bruk är ett bolag som idag tillsammans med två andra fabriker inom Rottneroskoncernen är cirka 300 medarbetare. Rottneros söker dig som vill ta nästa steg i din karriär och bli en del av vårt företag. Hos Rottneros får du möjlighet att påverka vår utveckling och framtid genom att leda och driva investeringsprojekt.

Om Rottneros

Rottneros är ett av världens ledande specialistföretag inom utveckling och produktion av massa. Med kunniga medarbetare, attraktiv service och ständig produktutveckling jobbar vi för att optimera våra kunders produkter och processer. Rottenorskoncernen är noterad på Nasdaq Stockholm och har ca 300 anställda.

Värdekedjan, miljö- och hållbarhetsansvar

Det perfekta kaffefiltret, ett mjukt hushållspapper eller en kartong som håller maten varm har en sak gemensamt – produktionen börjar i skogen. Vår värdekedja börjar i skogen och vedråvaran är vår viktigaste insatsvara. För att minimera transport och miljöpåverkan är ambitionen att alltid köpa så stor del av veden som möjligt från brukens närområden.

Om tjänsten

Vi söker dig som har branscherfarenhet och är redo för nya utmaningar där du får helhetsansvaret för vår underhållsavdelning och får såväl operativt som strategiskt delta i optimering av vår fabrik mot ökad produktion. Du rapporterar till fabrikschefen och har ett tätt samarbete med bland annat produktionsavdelningen. Avdelningen består av totalt 19 medarbetare.

Till uppgifterna hör bland annat:

– Personal- och kompetensutvecklingsansvar för underställd personal

– Ingå i ledningsgruppen för Rottneros bruk

– Ansvara för verksamhetsplan och budget inom området

– Ansvara för planeringen av underhållsstopp

– Arbetsmiljöansvar för underställd personal och samordningsansvar under underhållsstopp

– Verka för att optimera företagets totala lönsamhet på kort och lång sikt genom ett effektivt och rätt utfört underhåll

– Vid uppkomna underhållsproblem initiera till lösningar och medverka i samordning av aktiviteter i syfte att nå optimal produktion till lägsta kostnad

Din profil

Nu söker vi dig som vill vara med att ta Rottneros Bruk till nästa nivå i rollen som Underhållschef. I tjänsten får du möjligheten att utveckla och leda underhållsverksamhet framåt mot företagets uppsatta mål och krav.

Du är en chef och ledare som involverar och utvecklar din personal. Du ser medarbetaren och samverkan som nyckeln till framgång!

Med en hög medvetenhet för säkerhet, kostnader, produktivitet, kvalité och miljö driver du verksamheten framåt tillsammans med ditt team.

Du har högskoleutbildning inom maskin, automation eller vad bolaget bedömer likvärdigt. Har du erfarenhet från underhållsutveckling samt erfarenhet från massaindustri ser vi detta som mycket meriterande.

Vi tror att du har några års erfarenhet som chef eller arbetsledare inom processindustrin

Arbetet som Underhållschef kräver ansvarstagande och engagemang för att på bästa möjliga sätt utveckla teamet och verksamheten.

Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

Övrigt

Tjänsten är heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

För frågor om tjänsten, kontakta Martin Lundqvist, tf Fabrikschef: 0565-176 44.

Ansökning

Vi vill ha din skriftliga ansökan senast 2019-08-31 till rekrytering@rottneros.com

Märk ansökningen UH-chef eller sök tjänsten via vår hemsida http://www.rottneros.se/karriar/lediga-tjanster/

Urval kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.