Stora Enso Skoghalls bruk

Två driftingenjörer inom massaproduktion

Vill du jobba för en hållbar framtid och vara med på en spännande resa? Nu söker Stora Enso flera ingenjörer till Skoghalls Bruk. Bruket tillverkar förnybar kartong och är en av världens största producenter av vätskekartong. Stora Enso Skoghalls bruk är ett modernt bruk på en resa in i framtiden och söker därför flera ingenjörer till olika delar av verksamheten.

Stora Enso söker två driftingenjörer till massaproduktionen där den ena rollen är inriktad mot kemikalieåtervinning sulfatprocessen och den andra mot CTMP-processen. Är Du en utpräglad lagspelare och ingenjör och brinner för hållbarhetsarbete, då är det Dig vi söker!

Vad kommer du att göra då?

Som driftingenjör inom massaproduktionen kommer du ansvara för att löpande optimera processer, utveckla driften, samt upprätthålla och utveckla tillgänglighet, kvalitet, miljö och säkerhet med stöd av övriga medarbetare inom avdelningen. Därför är det mycket viktigt att Du tycker om att arbeta i team och anser att det är en självklarhet att både dela med sig, samt lära dig nytt av våra mycket kompetenta medarbetare.

För att säkerställa verksamhetens nuvarande samt framtida mål, initierar och deltar du i utredningar och förbättringsprojekt inom hela sektionen. Du sitter med som representant i de investeringsprojekt som faller under ditt ansvarsområde och är, tillsammans med underhåll, en viktig kugge i planeringen av driftunderhåll och driftstopp. Att översätta teori till praktik, tänka i nya banor och gå till botten med driftförluster genom rotorsaksanalyser är något du triggas av.

Du rapporterar till Avdelningschef massa.

Vad behöver du ha med dig i ryggsäcken?

För att lyckas i rollen bör du vara Civilingenjör inom kemi, process eller liknande, alternativt annan för rollen lämplig utbildning som tillsammans med erfarenhet kan motsvara utbildningskravet. Du har minst fem års fabrikserfarenhet samt har arbetat inom massaproduktion. Har du erfarenhet av kemikalieåtervinning inom sulfatprocessen alternativt CTMP-processen värdesätts det högt.

Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska. Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du vara en god relationsskapare, vara strukturerad och analytisk och drivas av att hitta nya, oprövade lösningar på problem som dessutom är energi- och kostnadseffektiva. Du är prestigelös vilket innebär att du gärna delar med dig men också, minst lika viktigt, lär av andra. Du tar gärna egna initiativ och har modet att ifrågasätta gamla rutiner och instruktioner. Har du tidigare erfarenheter inom vår bransch så ökar dina chanser ytterligare.

Vi förstår att vi kräver mycket men i gengäld utlovas en utvecklande tjänst med oanade utvecklingsmöjligheter.

Är du vår superkandidat? Sök omedelbart! I denna rekrytering har Stora Enso valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen på technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Marina Olsson som nås på 073-980 83 91 eller marina.olsson@technogarden.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Observera att sista ansökningsdag är satt av Paper Province, för att vårt system kräver ett datum. Datumet stod ej i platsannonsen.