Somas

Teknisk chef

Lockas du av ett arbete där teknik och människor är i fokus? Föredrar du att få vara delaktig i både operativt såväl som strategiskt arbete? Har du dessutom en god ledarskaps- och kommunikationsförmåga?
Då är det här arbetet för dig! Nu söker vi på Somas en Teknisk chef till verksamheten i Säffle.

Somas tillverkar egenkonstruerade ventiler och ställdon i företagets fabrik i Säffle. Försäljning sker till kunder över hela världen via egna lokala kontor, samt genom distributörer. Vi bygger goda och långvariga relationer med såväl kunder, leverantörer och medarbetare. Vi ser därför gärna en långsiktighet även i våra rekryteringar

Om rollen

Som Teknisk chef har du en central roll i vår verksamhet där du leder och utvecklar både teamet och arbetet på Teknikavdelningen. Du sätter mål, strategier och aktiviteter som stödjer företagets affärsplaner, där du har det övergripande ansvaret för utveckling av nya produkter samt produktvård av befintliga produkter. Du är en del av ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

Vår verksamhet koordineras och planeras i den agila plattformen ”Puls”, vilket innebär att vi hanterar varierande utvecklingsprojekt och arbetar tvärfunktionellt i nära dialog med andra funktioner såsom marknad, inköp och produktion.

Avdelningen består av 18 medarbetare, varav 7 direktrapporterande medarbetare vilka utgörs av avdelningschef för konstruktion och utveckling, produktchef, automationstekniker, projektledare, uppdragsansvarig samt specialister.

I den här rollen har du många kontaktytor, dels internt inom Somas inklusive våra dotterbolag och dels våra kunder runt om i världen.

Vem är du?

Vi ser gärna att du arbetat i en liknande roll tidigare och har en teknisk bredd, företrädesvis inom mekanik och/eller energiteknik. Du trivs i en ledarroll där du har god kommunikativ förmåga och tycker om att leda och utveckla människor. Som person har du lätt att sätta dig in i komplexa frågor och är analytisk, med förmågan att ta beslut. Du har ett helhetstänk och en nyfikenhet på ny teknik och innovation där du har en vilja att ta verksamheten framåt.

Vi erbjuder

Somas är en organisation som kännetecknas av god arbetsmiljö, hög servicegrad och kvalitet. Vi erbjuder dig en omväxlande, självständig och ledande roll med stora möjligheter till att påverka i en välskött organisation med korta beslutsvägar. Arbetsplatsens klimat är hjälpsamt och tillåtande med en god teamkänsla. Som nyanställd får du en gedigen introduktion av tjänsten samt får genomgå produktutbildningar.

Låter detta intressant?

Du är välkommen att söka tjänsten med hjälp av formuläret via denna länk.

Vi intervjuar löpande men vill ha din ansökan senast 2021-11-26.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta:

VD: Peter Hägg, tel: 0533–69 17 26
HR-chef: Linda Magnusson, tel: 0533-69 17 27