Combitech

Teknikinformatör

Combitec söker just nu teknikinformatörer till sina långsiktiga kunder i Karlstad. Uppdrag både för den mer erfarne Teknikinformatören/Informationsingenjören och för den som har passande kompetens, men kanske inte arbetat som teknikinformatör tidigare.

Din roll

Teknikinformatören är länken mellan utvecklarna samt konstruktörerna av en produkt och användarna. Rollen innebär bl.a. nyframtagning, uppdatering, och/eller komplettering av den information som behövs för att stödja en produkt, hårdvara eller mjukvara, genom hela dess livscykel. Exempel på användningsområden är monteringsanvisningar, systembeskrivningar, användarinstruktioner, underhållsplaner, underhållsinstruktioner (förebyggande och avhjälpande) och reservdelskataloger.

Teknikinformatören samlar information och data för att sammanställa detta på ett tydligt och strukturerat sätt, ofta skrivs informationen i XML. Slutprodukten kan vara tryckta instruktioner eller en IETP (Interactive Electronic Technical Publishing) som kan visas digitalt via tex surfplatta/mobil eller webblösning.

Rollen innebär mycket kontakt med andra personer, ofta från olika delar av företagen, för att ta emot, söka och/eller verifiera den information som ska bearbetas. Som teknikinformatör hos  Combitech ges du möjlighet att producera teknisk information för flera stora företag inom både försvarindustri samt industri.

Vad kan du tillföra?

Combitech ser att du är nyfiken på det tekniska och vill förstå hur saker och ting fungerar. Du är analytiskt lagd och intresserad av att förklara komplexa system och produkter på ett tydligt sätt. Du kan ha erfarenhet eller utbildning inom elektronik, maskin, mekanik, system eller liknande. Du kan vara kognitionsvetare eller ha någon utbildning i informationsspåret. Kanske har du utbildat dig till, eller arbetat som, just teknikinformatör eller informationsingenjör?

Du har god språklig förmåga och behärskar både svenska och engelska utmärkt i både tal och skrift. Då flera av uppdragen finns inom försvarsindustrin är en bakgrund från försvaret intressant.

Låter det intressant? Hör av dig till Combitech eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Combitech erbjuder, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, ett forskningsbaserat kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att Combitech dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos Combitech är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Här finns exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Combitechs konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.