Nordic Paper

Tekniker till pappersbruket

Nordic Paper är en papperskoncern belägen i natursköna Värmland samt i Norge. Nordic Paper finns på totalt fyra orter, Bäckhammar där huvudkontoret ligger, samt i Säffle, Åmotfors och i Greåker i Norge. Nu söker Nordic Paper en tekniker till bruket i Bäckhammar,

För närvarande är Nordic Paper i en intressant utvecklingsfas med nya internationella och börsnoterade ägare vilket innebär att man även utvecklar och vidgar sitt arbetsfält.

Efterfrågan på pappersbaserade produkter ökar ständigt. Överallt försöker man finna alternativ till framförallt plast, för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Nordic Paper är ett av de ledande företagen inom bland annat kraftpapper för olika applikationer. Affärsområdena består av Kraft och Greaseproof.

Nodic Papers tekniker har fått ny tjänst inom organisationen så därför söker man en ersättare efter honom till PM4.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara som tekniker på PM4 där arbetsuppgifterna i huvudsak består av daglig drift, optimering och utveckling av pappersmaskinen, rullmaskinerna 4 och 6 samt emballering och skiftgående utlastning. Vara behjälplig för andra avdelningar i pappersbruket vid behov.

Du skall:

  • Vara aktiv i processutveckling inom området och har ansvar och befogenheter att vidta åtgärder inom de ramar som anges i projekt och attestregler.
  • Upprätta och driva handlingsplaner vid process, drift och miljöstörningar inom ansvarsområdet.
  • Initiera och delta i projekt inom området.

Du ingår i ledningsgruppen för pappersbruket och rapporterar till linjechef PM4.

Önskvärda kvalifikationer

Nordic Paper söker dig med teknisk inriktning på minst gymnasienivå gärna eftergymnasial utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av massa och pappersindustri eller liknande är önskvärt.

Som person skall du vara ansvars- och initiativtagande och trivas med att jobba i ett högt tempo. Du är prestigelös som person och har lätt för att samarbeta och kommunicera med kollegor.

Goda språkkunskaper i svenska och engelska önskas, både i tal och skrift.

Information om tjänsten

Tjänsten är heltid tillsvidare med placeringsort i Bäckhammar, utanför Kristinehamn. Frågor om tjänsten besvaras av linjechef på PM4 , jonas.odeback@nordic-paper.com, tel.nr. 0550-34695

Frågor kring rekryteringsprocessen besvaras av HR specialist Catrin Widmark 0550-34560 eller catrin.widmark@nordic-paper.com

Nordic Paper gör löpande urval så skicka in din ansökan snarast, dock senast 12 februari.