Stora Enso

Systemingenjör Industriell IT

Vill du vara med på vår digitaliseringsresa där vi kontinuerligt uppgraderar vår installerade bas av digital teknik?! Vi söker en Systemingenjör Industriell IT till vårt team av framgångsrika systemingenjörer i Skoghall. Du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials och rapportera till Sektionschef Automation.

Vi arbetar med systemförvaltning, underhåll och utveckling av industriella applikationer för processtyrning och optimering. Vår installerade bas består till största del av Siemens PCS7 och ABB 800xA samt en del äldre och nya PLC-system.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Stora Enso är även en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Hållbarhetsaspekten är djupt förankrad i vår affärsstrategi och våra ansvarsfulla affärsrutiner.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. 

Som Systemingenjör industriell IT arbetar du med underhåll och förvaltning av ABB 800xA system, domäner och nätverk både självständigt och i team. Vi arbetar såväl remote som på plats i fabriken. Vi bistår vår anläggningsavdelning i nya digitaliseringsprojekt. Arbetet är i många fall krävande och det ställs höga krav på engagemang och teknikintresse. Utvecklingsmöjligheterna i vårt team och inom Storaenso är i hög grad goda i rollen som systemingenjör industriell IT.

Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Som Systemingenjör industriell IT, kommer du ges möjligheten att ingå i ett sammansvetsat team som har en mycket betydande roll för att produktionen på Stora Enso fungerar störningsfritt.

Kvalifikationer 

Vi ser att du har en Högskoleingenjörsutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har automationskunskaper, lätt för att ta initiativ och har ett stort intresse för ny teknik. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift. Slutligen värdesätter vi att du är en noggrann och säkerhetsmedveten person som är självgående vid behov men som också har en hög social kompetens som samarbetar väl i team tillsammans med andra.

Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:

  • Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
  • Främja affärsresultat; Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
  • Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
  • Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
  • Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.
  • Mångfald; Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande

Övrig information

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 8 maj 2022. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Rekryterande chef Michael Ternström, 072-015 02 82, michael.ternstrom@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, jessica.barse@storaenso.com Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials strävar efter att leda utvecklingen av cirkulära förpackningar och tillhandahålla förpackningsmaterial i premiumkvalitet baserade på nyfiber och återvunnen fiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper Stora Enso kunderna att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Våra fiberbaserade produkter är förnybara och återvinningsbara för att motverka klimatförändringar, återställa negativa miljöeffekter samt hjälpa våra kunder att bli mer miljövänliga. Vi har cirka 22 000 medarbetare. Våra aktier är listade på börserna i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R). Dessutom handlas Stora Enso som depåbevis (ADR) i USA.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t 

_________________________________________________________________________________________________________________________

We believe diversity strengthens our competitiveness and contributes to better decision-making. Diverse working teams help us to explore different perspectives and challenge our way of thinking. We work actively to increase diversity in the workplace and welcome applicants from diverse backgrounds. Stora Enso is an equal opportunity employer and follows non-discriminatory practices.

Based on the location and level of the position the normal recruitment process could in addition entail, video interview, aptitude tests, and pre-employment actions such as; background checks, references, health check-up and drug test as part of the final stages. You will be informed to what is applicable to the role during the recruitment process.