Stora Enso Skoghall

Systemingenjör – Automation

Vi söker nu en systemingenjör till Stora Enso Packaging Materials i Skoghall. Divisionen har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber.

Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör hos oss kommer du att:

– Arbeta med support, utveckling, optimering, programmering, avancerad felsökning och licenshantering av produktionsnära system

– Driva systemförvaltningar för berörda system

– Initiera avhjälpande och förebyggande åtgärder, för att uppnå både kortsiktiga och långsiktiga uppsatta mål, i syfte att öka produktionsutrustningens driftsäkerhet och underhållsmässighet

– Agera som teknikstöd i det dagliga och utvecklande arbetet

– Samordna och vara kontaktperson för extern personal

– Vara delaktig i upplägg av strategier om framtida produktionsnära systeminstallationer

– Kommunicera och samarbeta med övriga befattningshavare inom underhåll och produktion för att genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll på ett för verksamheten effektivt sätt

– Kontakta leverantörer och läsa manualer på både svenska och engelska

– Delta som representant vid projektering av produktionsnära system, samt i beredskapstjänsten på avdelningen i förekommande fall och under beredskapstid utföra det arbete som är anmält av egen arbetsledare, representanter från produktion, andra underhållssektioner eller annan avdelning.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du eftergymnasial utbildning inom automation med DCS-system, kombinerad med minst 2 års erfarenhet i branschen, gärna inom DCS-system eller drivsystem eller annan utbildning/erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har god process- och teknikkunskap, mycket god datorvana samt erfarenhet av DCS-system.

Du behärskar både svenska och engelska, i tal och skrift. Som person är du ansvarstagande, engagerad och systematisk. Stora Ensos mål är att vara en olycksfri arbetsplats, vilket tydliggörs i vårt säkerhetsmotto att ”alla ska komma hem oskadda, varje dag”. Att uppmuntra en företagsgemensam säkerhetskultur betyder att alla ansvarar för att göra varje arbetsdag hälsosam och säker – från vår högsta ledning och genom hela företaget.

Övrig information

Rekryterande chef Michael Ternstöm, +46 72 151 02 82, michael.ternstrom@storaenso.com, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten.

Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Jessica Barse, jessica.barse@storaenso.com.

Ansökan görs här

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 17 juli 2020. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.