Karlstads Energi

Systemförvaltare produktionssystem

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Där är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans förverkligar de visionen om “Ett bättre liv i Solstaden”.

Karlstads Energi står inför många spännande utmaningar under de närmaste åren och behöver din hjälp i ett intressant och utvecklande arbete.

Om tjänsten

Som systemförvaltare ansvarar du för att planera, leda och underhålla system. Du blir deras systemexpert som initierar kontinuerliga möten enligt förvaltningsmodellen PM3, du effektiviserar verksamheten samt har ett operativt ansvar för systemets säkerhet och behörigheter. Du arbetar tätt tillsammans med teamet inom el-och instrument.

Du kommer bland annat att arbeta med systemen: ABB, iFIX, Alcont, Combilab, MRS och ProCal.

Om dig

Vi söker dig med en formell utbildning som Högskole- eller gymnasieingenjör med inriktning mot el, styr/regler och automation. Du har minst fem års erfarenhet från arbete med styr- och driftövervakningssystem inom kraft- eller processindustri eller liknande och har erfarenhet av att arbeta med ABB. Erfarenhet av andra process- och produktionssystem är meriterande.

Du har personlig drivkraft, ambition och är nyfiken. Du är en lagspelare som arbetar strukturerat och prestigelöst. Som person är du social, självgående och strävar efter att lösa verksamhetens behov med kunden i fokus.

För tjänsten behöver du:
– B-körkort.
– God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Om oss på Karlstads energi

Karlstads Energi AB erbjuder produkter och tjänster som gör det lättare för kunderna att leva ett hållbart liv. De levererar förnybar värme till mer än 50 000 Karlstadsbor. De producerar och säljer förnybar el i hela Sverige samt ansvarar för återvinningstjänster i kommunen. Bland de engagerade medarbetarna finns många olika kompetenser, till exempel projektledning, affärs- och verksamhetsutveckling, underhåll, drift och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsatte cirka 1350 miljoner kronor år 2021.

Energiproduktion har idag cirka 50 medarbetare, fördelade på drift och underhåll. De arbetar för att leverera lokal, trygg och förnybar värme till hemmet, skolan eller arbetet för mer än 50 000 Karlstadsbor. Den senaste anläggningen, Heden 3, är en modern fastbränsleanläggning som placerar Karlstads Energi i framkant inom miljöområdet. Du blir en viktig del i arbetet för att säkerställa värmeleveransen till kunderna.

Tjänsten är säkerhetsklassad och det görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Om processen

I denna rekrytering samarbetar vi med Testhuset. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Åse Granfeldt på 070-220 62 60 eller Sofie Gustavsson på telefonnummer 070-291 78 83.

Urvalet till tjänsten sker löpande.

Välkommen med din ansökan senast 10 februari.