Stora Enso Skoghalls Bruk

Systemansvarig IT

Stora Enso IT & Digitalisation erbjuder IT-lösningar och tjänster till alla Stora Enso-divisioner och gruppfunktioner. SE IT & Digitalisation har över 400 anställda och finns på fabriker och kontor i 18 länder. Nu söker verksamheten en systemansvarig.

Mill IT ansvarar för att driva och optimera IT-miljön vid sågverk, massa-, pappers- och kartongbruk samt förpackningsanläggningar. Man tillhandahåller lokala IT-tjänster, både applikationer och infrastruktur enligt verksamhetens prioriteringar. Dessutom är Mill IT en viktig bidragsgivare för digitalisering relaterad till produktion, underhåll, säkerhet och transparens inom leveranskedjan.

Om tjänsten

Vill du jobba för en hållbar framtid och vara med på en spännande resa på ett modernt bruk? Stora Enso Skoghalls Bruk tillverkar förnybar kartong och är en av världens största producenter av vätskekartong. Det är ett modernt bruk på en resa in i framtiden och söker därför ett antal olika tjänster till verksamheten.

Till avdelningen Mill IT söker Stora Enso nu en systemansvarig inom IT. Vill du vara med och utveckla systemlösningar som stöttar verksamheten på Skoghall och Forshaga bruk? Har du erfarenhet inom området, vågar tänka nytt och framåt? Då ska du ansöka.

Vad kommer du att göra?

Som systemansvarig kommer du att ha huvudansvaret för informationssystemet MOPS, som lagrar stora mängder data från alla processer i fabriken. Du ser över att alla kommunikationslänkar fungerar och tar hand om eventuella fel. Du kommer att arbeta med uppdateringar av systemet samt initiera och driva utvecklingsarbete tillsammans med teamet.

Ärenden kommer in från bland annat processingenjörer, projektledare eller produktionsansvariga som kan ha olika önskemål om rapporter eller förändringar i systemet. Ökande behov av visuella rapporter ställer krav på rätt information samt att ingående data görs rapporteringsvänlig. Man använder idag en mix av gamla och nya lösningar för rapportering och visualisering. Här kommer du ha en stor inverkan på hur Stora Enso ska ta klivet in i framtiden vid presentationer och uppföljning av mål och KPI: er för exempel kvalitetsvärden i fabriken.

Vid större ombyggnationer och investeringar i fabriken kommer du i hög grad vara delaktig, då nya processignaler behöver introduceras och anpassas i de befintliga systemen.

Just nu bygger man upp en data warehouse-miljö med bland annat Power BI som visualiseringsverktyg. Stora Enso hoppas att det ska inspirera dig och vill gärna att du ska drivas av att bevaka utvecklingen inom kompetensområdet och bidra till utvecklingen av det lokala IT-teamet.

Vad behöver du ha med dig i ryggsäcken?

För att lyckas i den här rollen tror Stora Enso att du har en relevant utbildning inom IT-området, alternativt arbetslivserfarenhet som motsvarar den kunskapsnivån. Du har erfarenhet av någon form av SQL-databas. Erfarenhet av Oracle är ett plus. Flertalet av integrationslösningarna är uppsatta via OPC -kommunikation eller via Perl-script. Du bör ha en viss vana av programmering.

Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta med olika rapporteringslösningar, till exempel Power BI eller liknande programvara. Du har en känsla för logik och visualisering och innehar en förmåga att förstå vad en användare vill ha. Har du erfarenhet av att jobba med processdata på en industri är det meriterande.

Som person är du social och gillar att skapa nya kontakter. Du drivs av att leverera resultat och är samtidigt nyfiken på att skapa nya vägar. Du bör även ha en analytisk förmåga och en vilja att jobba med framtidens IT-teknik.

Är du rätt kandidat? Sök omedelbart! I denna rekrytering har Stora Enso valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på technogarden.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 0731–489116 eller elina.petrakos@technogarden.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 28 februari.