Nordic Paper

Supply Chain Manager

Nordic Paper inrättar en ny avdelning – Supply Chain Kraft – och söker dig som vill leda avdelningen!

Nordic Paper är ett expansivt, modernt och spännande pappersbolag med huvudkontor i Bäckhammar i natursköna Värmland och ytterligare produktionsenheter i Säffle, Åmotfors och Greåker i Norge. Kunderna finns i hela världen. För närvarande är bolaget i en intressant utvecklingsfas med nya internationella och börsnoterade ägare, vilket innebär att arbetsfältet utvecklas och vidgas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Efterfrågan på pappersbaserade produkter är ständigt ökande. Överallt försöker man finna alternativ till framförallt plast, för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer.

Nordic Paper är ett av de ledande företagen inom bland annat kraftpapper för olika applikationer och söker nu dig som vill vara med på den spännande resan!

Nordic Paper investerar just nu i både system och organisation för att stärka och säkerställa kundens positiva upplevelse av oss som leverantör. Därför inrättas nu en ny avdelning, ”Supply Chain Kraft”, med ansvar från order till leverans. Inom denna avdelning kommer du att få ansvar för kundservice, produktionsplanering och utlastning – totalt 15 medarbetare. Tillsammans med dina medarbetare och övriga kollegor inom organisationen blir du en nyckelperson i bolagets framtida utveckling.

Önskvärda kvalifikationer

Du är en erfaren och naturlig ledare som beskrivs som kommunikativ, lyhörd och jordnära. Samtidigt är du analytisk och strategisk. Att växla mellan det långa strategiska perspektivet och det kortsiktiga nuet är inget problem för dig. I den här rollen kommer du behöva ta både snabba och långsiktiga beslut.

Du som gärna ser att varje dag är den andra lik finner sannolikt andra jobb som passar dig bättre. Här kommer varje dag se olika ut och planeringen kan snabbt ändras.

Excel och Powerpoint är för dig välbekanta system och du kan snabbt analysera data och bilda dig en uppfattning – samt staka ut vägen framåt.

Det mesta av försäljningen går på export, så i den här rollen kommer du att ha internationella kontakter. Att du är duktig på engelska är en självklarhet och fler språk är meriterande. Resor ingår i arbetet och du har inget problem att vara bortrest några dagar vid några tillfällen per år. När du är hemma är du i huvudsak placerad vid vår fabrik i Bäckhammar söder om Kristinehamn.

Du har eftergymnasial utbildning inom logistik, teknik, ekonomi eller liknande och du har troligen arbetat minst 5-10 år efter din examen. Du är chef idag och kanske även chef över chefer.

Information om tjänsten

Visst låter det intressant? Frågor om tjänsten besvaras av Henrik Asp, Försäljnings- och marknadsdirektör, Kraftpapper, 070-340 42 45, henrik.asp@nordic-paper.com

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast 14 november. Välkommen med din ansökan!