Stora Enso

Stora Enso Skog söker operativ produktionschef

Vi söker nu en operativ produktionschef som leder och har det övergripande ansvaret för produktionsprocessen av virkesflödet inom funktionen Drivning. Du blir en del av divisionen Forest och placering för tjänsten är Falun, Karlstad eller Gävle och du rapporterar till Funktionschefen.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.   

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Om tjänsten

Som operativ produktionschef ansvarar du för det övergripande arbetet kring produktion och virkesflöde till väg, vilket är en central del av vår avverkningsverksamhet. Du håller ihop funktionens arbete som är kopplat till vår Sales & Operations process. Det innebär att säkerställa att vi producerar rätt produkt och levererar rätt volymer i rätt tid till våra kunder. Du ansvarar även för att göra flödesprognoser, koordinera och samordna produktionen av råvara inklusive uppföljning. I ditt arbete har du en nära samverkan med både transportavdelning och virkesfunktion.
I det dagliga arbetet betyder det att du följer produktionsutfall och lagernivåer på daglig basis samt vidtar åtgärder snabbt och handlingskraftigt vid eventuella avvikelser. Då det ställs höga krav på att respektive enhet måste producera enlig plan så har du ett nära samarbete och dialog med områdeschefer och produktionsledare och är med och styr dess produktionsprocesser. Därmed ansvarar du också för planering och samordning av avverkningsresurser och har ett nära samarbete med vår inköpsorganisation.
Rollen innebär formellt personalansvar för en medarbetare, där utöver har du stort mandat att agera och fatta beslut för att säkerställa processen. Du deltar aktivt i funktionens ledningsgrupp och medverkar i analys- och utvecklingsarbete samt projekt.

Vad vi erbjuder 

Vi tror att våra medarbetare är nyckeln tillframgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande.
Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på – att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material – en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
På Stora Enso Skog erbjuder vi stimulerande arbete i en öppen, prestigelös och kreativ miljö där möjlighet till personlig utveckling är stora. I den här rollen får du även möjlighet till samarbete samtidigt som du har stora mandat att egna initiativ och fatta beslut självständigt.

 Vem söker vi

För att trivas och lyckas i den här rollen har du förmåga att överblicka komplexa problemställningar och att arbeta både på övergripande och detaljerad nivå i frågor som rör produktionen. Du har god kännedom och intresse för den operativa verksamheten och för produktionsplanering inom skogsindustri.
Arbetet kräver att du har ett strukturerat arbetssätt, är analytisk och resultatorienterad och tar dig an utmaningar med positiv anda. Du bör ha ett stort intresse och kunskap i analysarbete men en förmåga att snabbt lyfta blicken och hitta lösningar.
Som person är du driven, handlingskraftig och du har en god kommunikativ förmåga.
Vi söker dig som har skoglig högskoleutbildning och minst ett par års yrkeserfarenhet inom området. Du har god datorvana, behärskar obehindrat svenska och engelska i tal och skrift, samt har B-körkort.

Övrig information 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Funktionschef Drivning Rebecka Rödin på tel.  070 – 652 40 72. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Linda Andersson på tel. 073 – 845 41 49.
Sista ansökan är den 18 februari men urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu. Tjänsten kan komma att tillsättas under pågående annonsering. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Forest skapar mervärde genom hållbart skogsbruk, konkurrenskraftig virkesanskaffning och innovation, vilket utgör förutsättningen för Stora Ensos förnybara erbjudanden. Divisionen förvaltar Stora Ensos skogstillgångar i Sverige och den 41-procentiga andelen i Tornator, vars skogstillgångar i första hand finns i Finland. Divisionen ansvarar även för virkesanskaffningen för Stora Ensos verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland samt för B2B-kunder. Stora Enso är en av världens största privata skogsägare.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t

Läs mer och ansök här.