Stora Enso

Specialist inom våtändes- och mäldkemi

 

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Avdelningen Product Development vid Skoghalls bruk söker nu en specialist inom området våtändes- och mäldkemi. Läs vidare och se om tjänsten passar in på dig! 

Stora Enso menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Stora Ensos material är förnybara, återvinningsbara och går att återanvända. De utgör grunden för många innovativa lösningar inom förpackningar, träprodukter och biomaterial som kan användas istället för produkter som baseras på fossila bränslen och andra icke förnybara material.

Stora Ensos mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. Omsättningen 2018 uppgick till 10 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1 MEUR.

Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda.

Arbetsbeskrivning

I rollen som specialist ingår att självständigt och i samarbete med leverantörer och kollegor från framför allt produktionsorganisationen initiera, styra och följa upp projekt relaterade till våtändes- och mäldkemi. Du kommer att stödja produktionsorganisationen i mäldkemiska problemställningar, i rotorsaksutredningar och i frågor rörande process- och kvalitetsoptimering. Du bidrar även med mäldkemisk kompetens vid utvecklandet av nya produkter.

I tjänsten ingår att medverka i brukets kemikaliestrategiarbete och att vara kontaktperson mot andra Stora Enso-funktioner samt leverantörer när gäller kemikalier till våtändan. Du kommer att ansvara för att planera, utföra och följa upp fabriksförsök med t.ex. nya kemikalier och rapportera resultaten till interna intressenter. Du kommer även att bistå med din expertis i projekt och frågeställningar från andra Stora Enso enheter samt aktivt följa eller delta i extern forskning och utveckling inom ditt kompetensområde.

Kvalifikationer

Stora Enso ser att du har en civilingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis kemiteknik eller annan utbildning eller erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Utbildning och erfarenhet av projektledning är meriterande.

Du bör ha goda kunskaper inom våtändes- och mäldkemi och minst fem års erfarenhet från forsknings-, utvecklings- eller produktionsarbete inom massa- och pappersindustrin, eller annan relevant industri.

God samarbetsförmåga krävs då en stor del av arbetet utförs i projektform där du deltar eller leder arbetet. I projektgrupperna kan det ingå både externa kontakter och interna från olika delar av Stora Enso. Du har viljan att utveckla och upprätthålla ett bra kontaktnät inom Stora Enso samt med externa parter.

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Att du dessutom arbetar strukturerat, är drivande och har god förmåga att förmedla resultaten från projekten ses som en självklarhet, vilket ställer krav på att du är kommunikativ och lyhörd.

Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt är ett krav samt goda datakunskaper.

Anställningen avser en tillsvidareanställning med startdatum så fort som möjligt eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan via webbplatsen >

Kontaktperson

Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Rentzhog, Manager Product Development Skoghall, tfn: +46 (0) 70 648 31 22