Moelven Wood AB

Sommarjobb för Byggingenjör, Teknisk säljare

Vill du vara en del av ett framgångsrikt spännande team med stark tillväxt och samtidigt skapa en hållbar framtid i trä? Moelven Wood AB behöver nu förstärka med en pigg, driven byggingenjör som vill bli en del i vårt härliga team under sommaren och eventuellt lite extra efter denna period.

Moelven Woods projektavdelning (MWP) behöver nu förstärka avdelningen med en ny kollega under sommaren 2020. Avdelning är under stark tillväxt och det eventuellt komma att öppnas upp möjligheter för extrajobb efter sommaren, men det är inget vi i dagsläget kan lova.

MWP är en ledande leverantör av synliga träprodukter till projektmarknaden i svensk byggindustri. Projekten kan vara allt från mindre privata projekt som säljs via bygghandeln till mycket omfattande projekt där vi i samarbete med arkitekt tar fram rätt produkter för projektet. Träprodukterna används för att ge funktion och uttryck åt fasader, utemiljö och interiöra miljöer. Tex används brandskydd för träfasad på upp till 16 våningar.

SomTeknisk (inne)säljare kommer du, baserat på dina förutsättningar, att följa byggprojekten från det att byggentreprenör och/eller bygghandel behöver service, produkt- och prisinformation. I projekten är du för vår del ofta ansvarig projektledare och samarbetar med övriga kollegor i teamet och produktionen för att uppnå högsta möjliga kundnöjdhet och lönsamhet. I tjänsten som Teknisk säljare är det även vanligt att du hjälper kollegor i de större eller mer komplicerade projekten med säljrelaterade administrativa uppgifter såsom att tex skapa offert och dokumentationsunderlag.

Kvalifikationer

Du har kanske en färdig examen, gärna som byggingenjör eller motsvarande, eller så pluggar du just nu till byggingenjör. Du får gärna ha erfarenhet från försäljning, ha god struktur i ditt sätt att arbeta. Vana av administration är också önskvärt. Erfarenhet av att arbeta i affärssystem är meriterande men inte ett krav. Meriterande är även något av följande: försäljning av projektanpassat byggmaterial, träkunskap, byggteknisk utbildning samt erfarenhet från byggprojekt och/eller bygghandeln.

Personliga egenskaper

Som person är du en lyhörd, kommunikativ och kvalitetsmedveten lagspelare. Med ditt tekniska sinne och dina goda förmåga att finna lösningar och ge service skapar du värde för kunden. Du motiveras av att göra lönsamma affärer och trivs i en resultatdriven och målinriktad miljö med försäljning och kundkontakter. Du har en god koordineringsförmåga med en känsla för struktur och systematik och du har lätt för grundläggande matematik och siffror. Samtidigt trivs du med att arbeta i ett högt tempo och du inspireras av möjligheten att utvecklas tillsammans med dina kollegor mot gemensamma mål. Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet, och för rätt person väntar en utvecklande roll hos oss i ett engagerat och glatt team, där vi sätter laget före jaget.

Moelven erbjuder

Moelven Wood ser positivt på mångfald och erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett av Skandinaviens största trämekaniska bolag. Det är du, tillsammans med dina kollegor som får allt att fungera och som tar oss vidare mot en fortsatt spännande framgångsresa.

Placeringorten är på Moelven Woods huvudkontor i Skåre i Karlstad. Tillsättning av tjänsten är omgående och fram till den 18 september, men om du är studerande så löser vi detta om du börjar skolan tidigare.  Det kommer finnas goda möjligheter att hoppa in och jobba lite extra även efter sommarperioden, vilket kanske skulle passa bra om du är student och vill jobba lite vid sidan av dina studier.

Läs mer och ansök här

https://981200.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/4233419070?language=sv&link_source_id=0