Somas

Konstruktör

Har du ett gediget teknikintresse, är kvalitetsmedveten och har en känsla för detaljer? Vill du arbeta med konstruktion och produktutveckling inom mekanikområdet? Då är det här arbetet för dig! Nu söker Somas en konstruktör till verksamheten i Säffle.

OM VERKSAMHETEN

Somas tillverkar egenkonstruerade ventiler och ställdon i företagets fabrik i Säffle. Försäljning sker till kunder över hela världen via egna lokala kontor, samt genom distributörer. Vi bygger goda och långvariga relationer med såväl kunder, leverantörer och medarbetare. Vi ser därför gärna en långsiktighet även i våra rekryteringar.

OM ROLLEN

Som konstruktör hos oss har du en central roll på Utveckling- och konstruktionsavdelningen som idag består av tio konstruktörer. Du deltar i projekt och uppdrag som spänner från kundens första önskemål fram till leverans. I din roll är du delaktig i konstruktionsarbete, beräkningar och produktutveckling av ventiler och ställdon. Vi arbetar i Autodesk Inventor.

Vår verksamhet koordineras och planeras i den agila projektformen Puls, vilket innebär att du hanterar varierande utvecklingsprojekt. Du jobbar i nära dialog med kollegor från olika funktioner såsom marknad, inköp, service och produktion. Rollen som konstruktör hos oss ställer krav på att du kan arbeta både självständigt och i grupp.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har ingenjörsexamen, antingen MSc eller BSc med inriktning mot maskinteknik, eller har motsvarande arbetslivserfarenhet inom mekanisk konstruktion och av 3D CAD.
Har du dessutom arbetat som projektledare och/eller erfarenhet av beräkningar av tryckkärl samt PED- och utmattningsberäkningar är detta meriterande.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss.
Du är självgående, noggrann och har ett genuint intresse för teknik. Din känsla för kvalité finns alltid med dig, du gillar att hitta lösningar och kreativa vägar på ibland komplexa problem.
Arbetet bedrivs ofta i projektform där höga krav ställs på flexibilitet och samarbete.

Att hjälpa dina kollegor och dela med dig av din kunskap är självklart för dig. En viss del av vår kommunikation sker på engelska och därför ser vi att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

VI ERBJUDER

Somas är en organisation som kännetecknas av god arbetsmiljö, hög servicegrad och kvalitet. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete med stort eget ansvar i en organisation med korta beslutsvägar. Du blir del av ett engagerat team där skratt finns nära till hands, vi delar med oss av vår kunskap och lär av varandra. Som nyanställd får du en gedigen introduktion av tjänsten samt genomgå produktutbildningar.

LÅTER DETTA INTRESSANT?

Sök tjänsten som konstruktör här.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN SENAST 27/3.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta:

Patrik Eriksson, Teknisk chef, 0533–69 17 48, patrik.eriksson@somas.se.

Linda Magnusson, HR-chef 0533-69 17 27, linda.magnusson@somas.se