Somas

Somas söker HMS-koordinator

Somas i Säffle söker en koordinator för hälsa, miljö och säkerhet (HMS).

Somas tillverkar egenkonstruerade ventiler och ställdon i företagets fabrik i Säffle. Försäljning sker till kunder över hela världen via egna lokala kontor samt även genom distributörer. Företaget med 160 anställda har en platt organisation som kännetecknas av kvalitet, närhet och hög servicegrad. Somas bygger goda och långvariga relationer med såväl kunder som leverantörer och medarbetare och ser därför gärna en långsiktighet även i sina rekryteringar.

Som HMS-koordinator på Somas har du en mycket viktig roll, företagets mål är att vara i framkant inom miljö och arbetsmiljö. Du kommer arbeta verksamhetsnära med operativa och strategiska HMS-frågor där du har en stöttande, drivande och koordinerande expertroll. Denna roll har en tyngdpunkt på arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

  • Systematiskt miljö- och arbetsmiljöarbete, genomföra och dokumentera undersökningar samt genomföra riskbedömningar.
  • Samordna och utveckla Somas verksamhetssystem för miljö och arbetsmiljö, samt se till att företaget uppfyller krav inom ISO 14001 och ISO 45001.
  • Bevaka förändringar inom miljö- och arbetsmiljölagstiftningen, vara sakkunnig och stötta hela organisationen i HMS frågor.
  • Delta i interna och externa revisioner, skyddskommitté samt andra HMS-relaterade forum.
  • Ansvara för uppföljning och rapportering avseende vårt miljötillstånd.

Kvalifikationer

Några års erfarenhet från liknande roll och arbete. Du har kunskaper och erfarenhet av miljö- och arbetsmiljöarbete med gällande regelverk, gärna inom verkstadsindustrin. Du har god insikt i vad ISO standarder innebär och hur man jobbar och anpassar verksamheten mot dessa. Du arbetar strukturerat och på ett noggrant sätt och förstår vikten av att dokumentera och följa upp ditt och andras arbete. Du gillar att ta initiativ, lätt för att skapa och utveckla goda relationer samt att arbeta självständigt.

Ansökan

Somas erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete med bra gemenskap och med kompetenta kollegor i ett välskött företag. Låter detta intressant, tveka inte att söka tjänsten.

Du är välkommen att söka tjänsten på ansokan@somas.se. Märk din ansökan med ”HMS koordinator”. Du kan även använda formuläret som finns här för att skicka in din ansökan (observera att sista ansökningsdag är redan den 23/4). Om du tidigare skickat in en intresseanmälan om anställning till Somas vill företaget att du skickar in din ansökan på nytt.

Kontakt

Produktionschef: Anders Josefson, tel. 0533-69 17 82.
HR ansvarig: Linda Magnusson, tel. 0533-69 17 27
AB SOMAS Ventiler, Box 107, 661 23 SÄFFLE
Tel: 0533 – 167 00
www.somas.se