Somas

Somas söker en produktionschef

Just nu söker vi på Somas en produktionschef som med ett engagerat ledarskap leder och vidareutvecklar verksamheten i vår fortsatta förändringsresa.

Somas utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler tillverkade i rostfritt, syrafast stål till hela världen. Vi är idag ca 180 medarbetare fördelade på sex orter i fem länder och finns representerade inom de flesta branscher. Somas som företag kännetecknas av passionerad nyfikenhet, kvalitet och hög servicegrad.

För oss är trygghet, kontinuitet och nyfikenhet centrala faktorer i vår verksamhet. Vårt ”hur” är komplext, men vårt ”varför” är enkelt och har funnits med oss sedan starten i mitten på 40-talet. Vi tror att det svåra och komplexa ska vara enkelt, både nu och i framtiden. Med vår passion för ventiler är vi säkra på att vi kommer att göra vad vi kan för att våra kunder ska känna sig trygg med våra lösningar och tjänster, både nu och i framtiden.

I samband med att vår produktionschef går i pension så rekryterar vi en efterträdare till vår verksamhet i Säffle.

Om rollen

Som produktionschef får du en viktig och central roll där dina arbetsuppgifter spänner från strategiska och tekniska framtidsfrågor till dagliga operativa uppgifter. Du har det övergripande ansvaret för att leda samt utveckla produktionsorganisationen, där du säkerställer en effektiv och optimerad produktion, fortsatt tryggad leveranssäkerhet med säkerställd hög kvalitet.

Vår produktion täcker hela tillverkningsprocessen från skärande bearbetning till montering inklusive materialhantering och logistik. Ditt närmaste team består av två direktrapporterande chefer för verkstad och produktionsteknik, samt ansvariga för HSE och fastighetsskötsel. Inom produktionsorganisationen arbetar ca 100 medarbetare.

Du rapporterar direkt till vd och ingår som en viktig del i ledningsgruppen.

Företaget har en positiv tillväxt med god investeringstakt, där du tillsammans med dina chefer ansvarar för att ta fram underlag för investeringar inom ditt ansvarsområde.

Vem är du?

Vi söker dig som gillar utmaningar och drivs av att åstadkomma resultat tillsammans med andra. Du trivs både med strategiska och operativa arbetsuppgifter. Du har sannolikt en relevant civil- eller högskoleingenjörsexamen och/eller flera års relevant arbetslivserfarenhet.

För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet från personalledande teknisk befattning i en tillverkande industri, där du även har arbetat med systematiska förändringsarbeten. Erfarenhet från kundorderstyrd verksamhet med inslag av skärande bearbetning i rostfritt stål och montering är meriterande. Som ledare förväntar vi oss att du är tydlig, trygg och engagerad med resultatfokus. Du är strukturerad, ansvarstagande, initiativrik, nyfiken och har lätt för att skapa goda kontakter. Du utvecklar andra genom delegering och främjar medarbetarnas yrkesmässiga utveckling.

Vi erbjuder

För oss på Somas är det viktigt med god arbetsmiljö, hög servicegrad och kvalitet. Vi är stolta över våra produkter, våra kunniga kollegor och det arbete vi gör tillsammans. Hos oss får d en kombination av det internationella och det lokala bolaget av familjär känsla med närhet till beslut. Vi kombinerar en historik där vi ända sedan starten varit lönsamma med en stark framåtanda där du i denna roll verkligen får bidra till morgondagens produktionsmiljö.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Amrop. Varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi jobbar löpande med urval och intervjuer.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vd Peter Hägg, Somas Instrument AB, tel 0533-69 17 26. Vid frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Louise Ryott, Amrop, tel 0708-67 37 10.

Vi vill ha din ansökan snarast, men allra senast 30/10.
Välkommen med din ansökan till somas@amrop.se