SOMAS

Skeppningskoordinator

Är du engagerad, serviceinriktad och redo för nya utmaningar?

SOMAS tillverkar egenkonstruerade ventiler och ställdon i företagets fabrik i Säffle. Försäljning sker till kunder över hela världen via egna lokala kontor samt genom distributörer.

Företaget har en organisation som kännetecknas av kvalitet, närhet och hög servicegrad. Här byggs goda och långvariga relationer med såväl kunder som leverantörer och medarbetare och ser därför en långsiktighet i Somas rekryteringar.

Som skeppningskoordinator hos oss arbetar du i ett engagerat team med variationsrika dagar bestående av olika typer av dokumenthanteringar och transportlösningar. I din roll har du många kontaktytor både internt som externt, däribland speditörer, kunder och agenter.

Rollen innebär att du tar ett självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter på ett effektivt och kvalitetsmässigt sätt. Tjänsten inleds med att du skuggar en kollega för att på så sätt successivt introduceras till arbetsuppgifterna.

Arbetsuppgifter:

  • Boka transporter hos transportörer
  • Utfärda transportdokumentation
  • Tullklarering import/export
  • Hantering av remburser
  • Dialog med kunder, agenter, speditörer, etc

Kvalifikationer:

Du har några års erfarenhet av liknade arbetsuppgifter. Du behöver också ha goda kunskaper i MS Office och allmänt god systemvana. En stor del av kommunikationen sker på engelska och därför ser vi att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vem är du?

Du trivs med variationsrika dagar, där du är bekväm med korta deadlines. Du är lösningsorienterad och noggrann med god förmåga att prioritera arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Eftersom rollen även innehåller många kontaktytor är det viktigt att du har en bra samarbetsförmåga och tycker det är kul att arbeta med andra människor.

Låter detta intressant? Ansök redan idag!

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:
CFO: Mats Nilsson, tel. 0533-69 17 30
HR ansvarig: Linda Magnusson, tel. 0533-69 17 27