Valmet

Site manager

Söker du en roll där du får använda ditt driv och din tekniska kompetens, utveckla ditt ledarskap och få möjligheten att arbeta med spännande projekt världen runt? Valmet söker nu en Site Manager med placering i Karlstad inom Fiber business, fältservice.

Som Site Manager är du på plats hos kunder och leder service-, installations- och ombyggnationsarbeten av både nya och befintliga kokeri- och kausticeringsanläggningar.

Arbetsuppgifterna består bland annat i att göra kostnadsberäkningar, tidplaner, riskanalyser samt att skriva slutrapport till kund. Du utför inspektioner av kokerianläggningar, blekerier och kausticeringsanläggningar samt planerar underhåll. Du är även en viktig del i att skapa lämliga team i projekten, teamen består mestadels av underleverantörer.

Valmet söker dig som är driven och brinner för utveckling, problemlösning och service. Att leverera de bästa resultaten är avgörande för att lyckas och trivas i den här rollen. Du kan hantera ändrade omständigheter, ta snabba och genomtänkta beslut samt driva ett projekt/arbete framåt på ett kontrollerat, säkert och strukturerat sätt. Du har erfarenhet av att arbeta i team samt relevant utbildning såsom maskiningengör, eller motsvarande erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet från pappers och massaindustrin.

Som person är du flexibel och stresstålig där du även under press behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker, samt att att du är ihärdig och förblir motiverad tills projekt är avslutade och resultat är uppnådda.

Om jobbet och arbetsgivaren

Valmet är ett internationellt företag med kunder i hela världen, det innebär att resande ingår i tjänsten. B-körkort krävs och du behöver ha möjligthet att vara ute på uppdrag under en längre tid, uppskattninsvis ca 90-150 resdagar per år. Arbetet utförs mestadels i Sverige och Finland, men även i resten av världen.

Valmet erbjuder ett spännande och utmanande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i en internationell bransch. Lärande och utveckling är viktigt. Tillsammans sätts årliga mål för kompetensutveckling och Valmet uppmuntrar även till intern rörlighet inom företaget.

Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner som tex friskvårdsbidrag, träning på arbetstid, sjukvårdsförsäkring, hyra Valmetstugor/lägenheter i Sverige och utomlands.

Och, viktigast av allt är naturligtvis att du får ett härligt gäng kollegor med stort hjärta och engagemang!

Här kan du läsa mer om affärsområdet:
https://www.valmet.com/pulp/services-for-pulp/
https://www.valmet.com/campaign/valmet-field-services/

Sista ansökningsdag är 30 september 2020, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, urval kommer ske löpande.

Varmt Välkommen med din ansökan!

För mer information om rollen, kontakta Marcus Evegård, Manager Field Service, +46 70 974 05 66