ABB

Servicetekniker ingenjör inom elkraft

Kom till ABB och arbeta i ett team som strävar efter att skapa en framtid där innovativa digitala tekniker ger större tillgång till renare energi.

ABB är en av de ledande leverantörerna av produkter, system och servicetjänster inom elkraft runtom i världen. Det är en växande marknad och vi behöver därför bli fler. På ABB Service strävar vi efter att finns nära våra kunder och finns därför representerade på flera orter runtom i Sverige – från Gällivare i norr till Malmö i söder. Just nu söker vi serviceingenjörer inom elkraft till Karlstad. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som ökar driftsäkerhet, tillgänglighet och lönsamhet samt minskar miljöpåverkan i kundens produktionsanläggningar. Vi täcker in hela anläggningens livscykel och hjälper våra kunder att arbeta med ständiga förbättringar.

Dina ansvarsområden:

Vill du ha ett omväxlande och fritt arbete inom en riktig framtidsbransch? Har du tidigare arbetat som elektriker, installatör eller liknande och vill utvecklas vidare inom kraftteknik, service och underhåll på en avdelning i tillväxt?

Som serviceingenjör inom kraftteknik och elkraft får du ägna dig åt avhjälpande och förebyggande underhåll av brytare, reläskydd, transformatorer och övrig utrustning i ställverksanläggningar.

Du kommer också fungera som säljstöd och resurs i offertarbete och vid projekt, bland annat för uppgraderingar och ombyggnader av kraftutrustningar.

Din bakgrund:

Vi söker dig gymnasieutbildning inom elkraft, meriterande om du har högskoleutbildning. Du skall ha arbetat med liknande uppgifter i minst fem år.

Du är en van användare av mätutrustningar i ställverksmiljö och kan läsa såväl mekaniska som elektriska ritningar.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har B-körkort, kan använda dator inom arbetet och vet hur man hanterar och tolkar mätdata.

Eftersom vi använder både engelska och svenska i arbetet är det nödvändigt att du behärskar båda språken.

Om du dessutom har erfarenhet av ABB:s kraftprodukter är det givetvis meriterande. Som person är du social, positiv och noggrann samt sätter alltid arbetssäkerheten främst.

Vidare har du ett gott humör och en öppen och inkännande inställning till kunder och kollegor.

Eftersom resor ingår i tjänsten både inom och utom vårt serviceområde är det viktigt att du trivs med en rörlig tillvaro. I tjänsten ingår beredskap.

Mer om oss:

Bidra med din egen känsla av mål och mening när vi tillsammans driver den fjärde industriella revolutionen framåt och skapar en hållbar framtid, för både vår planet och din karriär. Jobba med oss i ABB och utnyttja kraften i våra globala nätverk när du samarbetar och lär dig mer tillsammans med våra team i världsklass. Framför allt: utmana dig själv – varje dag. Låt oss skapa framtiden tillsammans.

Rekryterande chef Hans-Göran Mjöberg, +46(0)31-33 92 507, svarar gärna på dina frågor. Fackliga representanter: Sveriges Ingenjörer: Radek Kapica +46 601 95 326; Unionen: Hanna Norén, +46 (0)21-342 301; Ledarna: Lenny Larsson, +46 (0)21-328 547. Övriga frågor ställs till Talent Partner Therese Ideblad +46 (0)90-17 68 04.

Välkommen med din ansökan senast 14 November, då vi gör urvalet löpande. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev och betyg. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum löpt ut.