SOMAS

Senior konstruktör

Är du en problemlösare med stor teknisk kompetens?

SOMAS tillverkar egenkonstruerade ventiler och ställdon i företagets fabrik i Säffle. Försäljning sker till kunder över hela världen via egna lokala kontor samt genom distributörer. Företaget har en organisation som kännetecknas av kvalitet, närhet och hög servicegrad. Vi bygger goda och långvariga relationer med såväl kunder som leverantörer och medarbetare och ser därför en långsiktighet i rekryteringar.

Nu söker vi en Senior konstruktör som vill vara med och utveckla vår verksamhet framåt. Som konstruktör hos oss har du en central roll på vår Teknikavdelning.

Vår verksamhet koordineras och planeras i den agila plattformen ”Puls”, vilket innebär att du hanterar varierande utvecklingsprojekt och arbetar tvärfunktionellt i nära dialog med andra funktioner såsom marknad,inköp och produktion.

Arbetsuppgifter:

Som konstruktör arbetar du såväl med nya ritningar som utveckling, effektivisering och förbättring av befintliga produkter.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:

  • Rita och granska konstruktionsritningar ur ett produktionsperspektiv
  • Självständigt och/eller i team utveckla, konstruera och beräkna ventiler och ställdon
  • Ha ett produktansvar för vissa produkter
  • Vara teknisk support till försäljning/marknad, inköp och produktion

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad högskole- eller civilingenjör inom maskinteknik eller har motsvarande erfarenhet och kunskap inom mekanisk konstruktion.

Du har bra kunskap och erfarenhet av 3D CAD, PED beräkningar och utmattningsberäkningar. Har du tidigare jobbat med ventiler och beräkningar av tryckkärl är det meriterande. En viss del av vår kommunikation sker på engelska och därför ser vi att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett genuint intresse för teknik, konstruktion och utveckling samt har god problemlösningsförmåga.

Du har bred teknisk kompetens samt tycker om att arbeta systematisk. Du trivs med att ha många kontaktytor och tar gärna egna initiativ. Arbetet bedrivs ofta i projektform varvid höga krav ställs på flexibilitet och samarbete.

Låter detta intressant? Ansök redan idag!

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Teknisk Chef: Mathias Häggkvist, tel. 0533-69 17 77
HR ansvarig: Linda Magnusson, tel. 0533-69 17 27