Valmet

Senior Electrical & Instrument Engineer, Karlstad

Vill du arbeta som en av Valmets ledande el- och instrumentingenjör med hela världen som arbetsfält?

Då har du här ett fantastiskt tillfälle att ta steget in i en roll som erbjuder stimulerande utmaningar och goda utvecklingsmöjligheter. I vårt team arbetar vi med automationslösningar för massakokning och kausticering.

Om tjänsten

Valmet Corporation är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vi har idag ca 14 000 medarbetare runt om i världen varav lite drygt 1 600 är anställda i Sverige. Valmets mål är att ge våra kunder världens bästa service. Vi har flera produktions- och R&D enheter i världen  varav den största i Sverige finns i Karlstad. På Valmet arbetar vi aktivt med att leverera hållbara, klimatsmarta och miljövänliga lösningar.

Vi söker nu en senior el- och instrumentingenjör till Karlstad som vill utvecklas tillsammans med oss. Du kommer arbeta globalt med anläggningar för massakokning och kausticering.

Du erbjuds:

– Goda utvecklingsmöjligheter inom Valmet, vår förhoppning är att du ska utvecklas till en av våra ledande el- och instrumentingenjörer.

– En intressant och utvecklande arbetsmiljö där du arbetar i nära samarbete med dina kollegor och där du kommer ha tillgång till en mentor under din första tid hos oss.

– Att vara en del av ett globalt och ledande företag inom pappersmassaindustrin, i rollen ingår spännande möten med kunder och kollegor runt om i världen för att tillsammans skapa nya och utvecklande lösningar.

Arbetsuppgifter:

– Vi arbetar i projektform tillsammans med kollegor från andra avdelningar inom Valmet. Projekten sträcker sig runt 1-2 år och du arbetar vanligtvis i flera projekt parallellt.
– Arbetet hos Valmet är självständigt, där du med hjälp och stöttning av dina kollegor planerar ditt eget arbete efter er interna tidsplan samt deadline mot kund.

– Du kommer bland annat skapa underlag i CAD, arbeta i vår databas och ta fram tekniska specifikationer och listor.

– Det kan även förekomma möjligheter att utföra programmering i styrsystem.

– Du ansvarar för val och dimensionering av instrument och material.

– Du kommer även göra styrningsbeskrivningar och läsa kundstandarder samt kontrakt.

– I större projekt kommer du arbeta som delprojektledare och vara arbetsledare för anlitade konsulter.

– Utlandsresor av varierande längd/frekvens ingår i tjänsten.

Vi söker dig som:

– Har minst fem års erfarenhet av liknande arbete.

– Du behärskar god svenska och engelska, i både tal och skrift, då detta används dagligen i arbetet.

– B-körkort är ett krav då resor ingår i arbetet.

– Vi ser gärna att du har en högskole- eller universitetsutbildning, alternativt gymnasial utbildning, med inriktning instrumentering, elkraft eller motsvarande.

– Erfarenhet av arbete inom cellulosa- och pappersindustrin är fördelaktigt.

– Kunskaper i CAD är meriterande.

Som person önskar vi att du är initiativtagande, kommunikativ och flexibel. Vi tror att du är strukturerad och självgående och gärna tar eget ansvar. Att identifiera och lösa problem är något du tycker om och är duktig på. Du bör ha god kommunikationsförmåga liksom att du gillar att samarbeta i team.

Övrig information

Start: Omgående enligt överenskommelse, uppsägningstid beaktas.

Omfattning: Heltid

Placering: Karlstad, Lamberget

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Tommy Höök – Manager E&I & Machine Control – tel 076-1027230 eller Jonas Saetheråsen – Manager Process Engineering – tel 070–5656934

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Observera att sista ansökningsdagen har satts av Paper Province för att vårt system kräver ett datum, datumet stod inte med i Valmets annons.