BTG Instruments AB

Senior applikationsingenjör

BTG Instruments söker just nu en senior applikationsingenjör inom pappers-/kartongproduktion.

BTG Instruments AB är världsledande inom området mät- och analysinstrument för övervakning och reglering av avancerade processparametrar inom pappers- och massaindustrin. Under mer än 80 år har BTG utvecklat innovativa och kostnadseffektiva sätt att förbättra produktivitet och lönsamhet för sina kunder inom pappers- och massaproduktion. BTG grundades 1921 i Sverige, och har idag huvudkontor i Éclépens, Schweiz. Globalt inom koncernen jobbar cirka 580 personer. BTG ägs sedan december 2019 av Voith Paper GmbH.

Som senior applikationsingenjör innehar du en nyckelroll i BTG:s uppdrag att förbättra och optimera kundernas pappers-/kartongprocess med hjälp av ett produktsortiment inom mät- och analysinstrument. Tillsammans med säljare besöker du kund och med din tekniska kunskap och din förmåga att utreda rotorsaker skapar ni lösningsförslag på pågående processproblem.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som senior applikationsingenjör innefattar tekniska utredningar, rotorsaksanalyser och processförbättringar. I mötet med kund genomför du en analys för att skapa en förståelse kring process- eller kvalitetsproblem, och därefter presenterar ett lösningsförslag. Du planerar och följer sedan projektgenomförandet, samt deltar på site för att tillsammans med serviceingenjörer säkerställa optimal placering av instrument.

Din bakgrund

BTG Instruments AB söker dig med en bred processförståelse inom pappers-/kartongproduktion och stor vana av problemlösning. För att lyckas i rollen bör du vara ingenjör inom kemi, process eller liknande, alternativt annan för rollen lämplig utbildning som tillsammans med erfarenhet kan motsvara utbildningskravet. Du har minst fem års yrkeserfarenhet och har du arbetat på pappers-/kartongbruk och har god förståelse för vilka parametrar som är styrande så ökar dina chanser ytterligare.

Då den här rollen innehåller en stor portion interaktion både med kollegor och kunder söker BTG dig som tycker om att kommunicera och presentera dina idéer på ett tydligt sätt. Du har inget budgetansvar men då BTG följer sina säljprojekts nyckeltal bör du har grundläggande förståelse för ekonomi.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska och besitter du även ett ordförråd i tyska är det ett plus.

BTG erbjuder

BTG värderar entreprenörskap, nya idéer och eget ansvar. BTG tror på att ge sina medarbetare utrymme för kreativa lösningar för att ständigt hitta nya sätt att utveckla och utvärdera teknologier och metoder. Inom företaget arbetar man aktivt med att utveckla personalen. Finns ambitionen hos dig så erbjuds goda möjligheter att på sikt utvecklas ytterligare inom andra roller.

Den här tjänsten innefattar till cirka 60% resor till kunder inom framförallt Norden, men även längre ner i Europa. Din placering när du är på hemmaplan är geografiskt obunden och BTG erbjuder därför ersättning för hemmakontor, alternativt en arbetsplats på kontoret i Säffle. Som ersättning utgår även bonus som baseras på uppfyllnad av försäljningsmål.

Är du BTG:s nya kollega? Sök omedelbart!

I denna rekrytering har BTG valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på technogarden.se. På grund av GDPR kan inte ansökningar skickas via e-post. Urval sker löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Marina Olsson som nås på 073-980 83 91 eller marina.olsson@technogarden.se.

Varmt välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 24:e januari.