Stora Enso Skoghalls Bruk

Semestervikarier till produktion

Vi söker för sommaren 2021 flertalet semestervikarier till flera olika tjänster inom produktionen på Skoghalls Bruk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghalls Bruk och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper.

Skoghalls bruk har produktion 365 dagar om året samt dygnet runt, vilket gör att om du jobbar 3-skift så kommer du jobba på rullande schema med förmiddag, eftermiddag samt natt.

För sommaren 2021 söker vi semestervikarier till följande roller och avdelningar:

Operatör till avdelning Kartong (EB, KM7, KM8) (24 tjänster)

Arbete på våra kartongmaskiner innebär att du får arbeta med processövervakning som i huvudsak utförs från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Dina arbetsuppgifter kan bla innefatta provtagning av kartong. På avdelningen EB arbetare du med emballeringen, utlastningen eller omrullningen.

Arbetstider: 3-skift eller dagtid

 • Semestervik startar någon gång mellan: 5/4 – 10/5
 • Semestervik slutar någon gång mellan: 29/8 – 3/10

Operatör till Renseri (5 tjänster)

Dina arbetsuppgifter innefattar att hantera mycket ved och flis till vårt renseri, i huvudsak hanteras dessa material med tunga fordon.

Arbetstid: 3-skift

 • Semestervik startar: 29/3
 • Semestervik slutar: 12/9
 • Krav att du har Truckkort B och körvana av tunga fordon
 • Meriterande är om du har Truckkort A, C2 och C3b

Operatör till Lab (4 tjänster)

Dina arbetsuppgifter innefattar kvalitetskontroller på kartong och massa eller analyser på andra laboratorier, t.ex. sulfatlabb, där det rör sig om miljöanalyser och/eller process- och kvalitetskontroller i massafabriken. Du kan även få arbeta med analytisk kemi på laboratoriet.

 • Arbetstid: Skift eller kontinuerlig dagtid
 • Semestervik startar någon gång mellan: 17/5 – 31/5
 • Semestervik slutar någon gång mellan: 29/8 – 12/9

Förrådsbiträde (2 tjänster)

Dina arbetsuppgifter innefattar att vara en viktig del i det dagliga logistikflödet med in-och utleveranser till bruket samt att arbeta med materialhantering av ca 35 000 artiklar och att ge ett operativt stöd till kollegor som behöver material till sin produktion. Andra typer av arbetsuppgifter kan vara att sköta kontinuerlig inventering och skapa avsändningar för gods och farligt gods.

 • Arbetstid: dagtid 7 – 16
 • Semestervik startar: 7/6
 • Semestervik slutar: 15/8

Mekaniker och Automationstekniker till avdelning Underhåll (5 tjänster)

Dina arbetsuppgifter innefattar att som mekaniker på fiberlinjen, lut-energi-miljö eller på kartongmaskin KM8 få arbeta mycket med övervakning av produktion och göra justeringar som krävs för att produktionen ska flyta på så bra som möjligt. I arbetet kommer du även arbeta med mycket underhållsarbete, både avhjälpande, fortlöpande och förebyggande. Din uppgift är att få produktionen att rulla.

 • Arbetstid: dagtid 7 – 16
 • Semestervik startar någon gång mellan: 31/5 – 28/6
 • Semestervik slutar någon gång mellan: 9/8 – 31/8

Smörjare och FU-tekniker till avdelning Underhåll (4 tjänster)

Dina arbetsuppgifter innefattar att arbeta med fastighetstjänster inom el, ventilation, brand och sprinklersystem. Din uppgift är att se till att våra fastigheter håller hög klass för att minimera driftstörningar. Detta innefattar bl.a. att identifiera olika typer av slitage samt att arbeta för att motverka slitage, utföra vibrationsmätning och analys, jobba med att samla in mätdata samt utreda och rapportera statusen på maskiner. Du jobbar proaktivt för att minimera driftstörningar orsakade av fel eller försämring av utrustning och samarbetar med produktion och övriga intressenter på kartongbruket.

 • Arbetstid: dagtid 7 – 16
 • Semestervik startar: 14/6
 • Semestervik slutar: 22/8
 • Krav är att du innehar B-körkort

Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på – att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material – en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.

Som semestervikarie på Stora Enso får du chansen att vara med och bidra till en förnybar framtid och ett hållbart klimat, samtidigt som du får värdefull erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta hos oss. Du skapar inte bara goda möjligheter för din egen framtid på Stora Enso, du arbetar också för en hållbar framtid på vår planet.

Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att arbeta hos oss på Skoghalls Bruk har vi krav på att du;

 • Är över 18 år
 • Har önskvärd studiebakgrund. Med detta menas att du har en fullständigt genomförd gymnasial utbildning med godkända betyg från något av följande:
 • Teknikprogrammet
 • Naturvetarprogrammet
 • El- och energiprogrammet
 • Industritekniska programmet
 • Fordon- och transportprogrammet

eller

 • att du har en påbörjad eller fullständigt genomförd utbildning med godkända betyg från något av följande:
 • Processutbildning/ KTC
 • Driftteknikerutbildning/Folkuniversitetet
 • Automation/ KTC
 • eller annan för rollen relevant YH-/högskole-/universitetsutbildning
 • Att du är tillgänglig och kan arbeta den arbetsperiod och de arbetstider som gäller för den/de tjänster du är intresserad utav.
 • Att du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Tidigare erfarenhet från arbete i produktionsmiljö, gärna processindustri, samt om du har truck- och traverskort är meriterande.

Du är en engagerad och driven person, som både har viljan att utvecklas och trivs i en föränderlig miljö. Vidare tar du ansvar för att utföra dina arbetsuppgifter i enlighet med våra värderingar och sätter alltid säkerheten främst. Det är också viktigt att du är en person med förmåga att arbeta både på egen hand och i grupp samt att du ställer upp för dina kollegor.

Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2021. Rekryteringsspecialist Sarah Söder, sarah.soder.ext@storaenso.com svarar gärna på dina frågor gällande processen. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem, och vi vill att du bifogar ditt CV samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet. Du behöver alltså inte skriva och bifoga ett personligt brev för att ansöka till våra sommarjobb.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Skoghalls Bruk är ett av Stora Ensos största bruk för tillverkning av förpackningsmaterial. Vi tillverkar högkvalitativ förnybar kartong till förpackningar. Produkterna är vätskekartong och bestruken kartong. Vi har ungefär 700 anställda och över 90 % av produktionen exporteras. Ungefär var sjätte vätskekartongförpackning i världen kommer från Skoghalls Bruk.

Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.

Som en del av bioekonomin, är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vi har omkring 25 000 medarbetare anställda i mer än 30 länder och är börsnoterade på börsen i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter som är baserade på begränsade resurser. Vi tror att allt som är gjort på fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s

Läs mer och ansök här