Stora Enso Skoghalls Bruk

Semestervikarier inom tjänstemannasektorn

Vi söker nu flertalet semestervikarier till flera olika tjänster inom tjänstemannasektorn på Skoghalls Bruk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghalls Bruk och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials. För samtliga av dessa tjänster gäller dagtidsarbete, alltså måndag – fredag ca kl 7.00 – 16.00.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper.

För sommaren 2021 söker vi semestervikarier till följande funktioner och roller:

Scanning-/dokumentation- och ritningshantering till avdelning Plant Data (2 tjänster)

Arbetet innebär skanning av pappersmaterial till digitala filer med metadata, samt hantering av Autocadfiler, och uttag av metadata i ritningshuvuden. Förekommer en del kontrollarbete mot papperspärmar.

Semestervik startar: 21 juni

Semestervik slutar: 8 augusti

Krav att du studerat natur eller teknik på gymnasiet och gärna fortsatt inom området på eftergymnasial nivå

Labtekniker (9 tjänster)

Arbetet innefattar kvalitetskontroll av vår producerade kartong samt att säkerställa att våra instrument är rätt kalibrerade. Även kvalitetskontroll av vår process i kartongbruket, vår massaprocess, våra utsläpp och återvinningssystemet.

Semestervik startar: 31 maj

Semestervik slutar: 29 augusti

Krav att du studerat natur eller teknik på gymnasiet och gärna fortsatt inom området på eftergymnasial nivå

Planerare Forshaga (1 tjänst)

Arbetet innefattar planering av PE-linjer i Forshaga.

Semestervik startar: 3 maj

Semestervik slutar: 5 september

Arbetstid: måndag – fredag kl 7.30 – 16.30

Vi vill att du är studerande eller har studerat inom ekonomi, logistik eller till ingenjör på eftergymnasial nivå för att arbeta i denna roll.

Supply Chain Coordinator (5 tjänster)

Arbetet innefattar att ansvara för koordinering mot stora kunder runt om i världen. Du kommer ha daglig kontakt med kunder och leverantörer av tjänster samt jobba med bearbetning, kontroll och bekräftelse av order. Du säkerställer att den operativa produktionen till kund följer överenskomna processer och ledtider.

Semestervik startar: 1 juni

Semestervik slutar: 31 augusti

Vi vill att du studerar eller har studerat på Högskola/Universitet med inriktning Industriell Ekonomi (gärna inriktning logistik), B2B, Supply Chain Management eller Sales & Marketing, alternativt har en liknande examen. Erfarenhet inom Teknik eller som Marknadsassistent är meriterande.

Production Planner (2 tjänster)

Arbetet innefattar att planera och optimera körning på kartongmaskin utifrån de order som ska produceras, att beräkna och optimera belastning av olika kundorder, uppföljning av körda order samt avstämning att produktionen följt order. Arbetet innefattar också att informera övriga vid stopp, upprätta körordning som förmedlas till andra enheter inom företaget. Leveranssäkerhet ska uppnås och maskinerna planeras för att uppnå mål på tillverkningsgrad och totalspill. Jobbet är ett produktionsnära arbete, där rollen innebär att ha daglig kontakt med fler enheter på bruket.

Semestervik startar: 1 juni

Semestervik slutar: 31 augusti

Vi vill att du studerar eller har studerat på högskola eller universitet med inriktning Produktions-, Materialplanering inom processindustrin, Produktionsteknik eller Industriell Ekonomi, alternativt har en liknande examen. Erfarenhet inom processindustrin är meriterande.

Logistic Coordinator (4 tjänster)

Arbetet innefattar transportplanering och bokning av lastbärare av färdigvaror direkt till kunder, terminaler, konverterare och hamn.

Semestervik startar: 14 juni

Semestervik slutar: 29 augusti

Vi vill att du är studerande eller har studerat på eftergymnasial utbildning inom transport, planering eller liknande.

TCS manager (1 tjänst)

Arbetet innefattar teknisk kundtjänst, du agerar som navet mellan kund och bruk.

Semestervik startar: 7 juni

Semestervik slutar: 22 augusti

Vi vill att du för denna tjänst för närvarande studerar till ingenjör på universitet eller högskola.

Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på – att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material – en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.

Som semestervikarie på Stora Enso får du chansen att vara med och bidra till en förnybar framtid och ett hållbart klimat, samtidigt som du får värdefull erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta hos oss. Du skapar inte bara goda möjligheter för din egen framtid på Stora Enso, du arbetar också för en hållbar framtid på vår planet.

Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att arbeta hos oss på Skoghalls Bruk i någon av ovan nämnda tjänster vill vi att du;

 • Är över 18 år (krav)
 • Att du för närvarande studerar eller tidigare har studerat och genomfört eftergymnasial utbildning inom något av följande eller annat relevant område;
 • Transport och planering
 • Produktionsplanering inom processindustri
 • Materialplanering inom processindustri
 • Produktionsteknik
 • Industriell ekonomi (gärna inriktning logistik)
 • B2B
 • Supply Chain Management
 • Sales & Marketing
 • Övriga ingenjörsutbildningar inom för tjänsten relevant område
 • Att du är tillgänglig och kan arbeta den arbetsperiod och de arbetstider som gäller för den/de tjänster du är intresserad utav.
 • Att du är flytande i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
 • Att du har god systemvana, i bl.a. MS Office, samt att du har lätt att lära dig nya system.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Du är en engagerad och driven person, som både har viljan att utvecklas och som trivs i en föränderlig miljö. Vidare tar du ansvar för att utföra dina arbetsuppgifter i enlighet med våra värderingar och sätter alltid säkerheten främst. Vi värdesätter också din förmåga att arbeta både i grupp och på egen hand samt att du har ett strukturerat arbetssätt och kontroll över dina uppgifter. En god analytisk förmåga är viktigt för att du ska kunna förutse och förstå händelser relaterade till verksamheten.

Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2021. Rekryteringsspecialist Sarah Söder, sarah.soder.ext@storaenso.com svarar gärna på dina frågor gällande processen. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem, och vi vill att du bifogar ditt CV samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet. Du behöver alltså inte skriva och bifoga ett personligt brev för att ansöka till våra sommarjobb.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Skoghalls Bruk är ett av Stora Ensos största bruk för tillverkning av förpackningsmaterial. Vi tillverkar högkvalitativ förnybar kartong till förpackningar. Produkterna är vätskekartong och bestruken kartong. Vi har ungefär 700 anställda och över 90 % av produktionen exporteras. Ungefär var sjätte vätskekartongförpackning i världen kommer från Skoghalls Bruk.

Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.

Som en del av bioekonomin, är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vi har omkring 25 000 medarbetare anställda i mer än 30 länder och är börsnoterade på börsen i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter som är baserade på begränsade resurser. Vi tror att allt som är gjort på fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s

Läs mer och ansök här