Stora Enso

Researcher Sensory

Vi söker en Researcher till vårt Product safety and Purity team på Research Center i Karlstad (RCK). Du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials och rapportera till Manager, Product Safety & Purity.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Vårt “Product safety and purity team” ger support inom produktsäkerhet till Packaging Material divisionen vid utvecklandet av nya material och produkter och i kvalitetssäkringen av befintliga material och produkter. Inom produktrenhet jobbar vi med sensorisk och kemisk utvärdering av lukt och smak för de material och produkter som är tänkta att användas i livsmedelskontakt. Vi har under många års tid har vi byggt upp vår expertis av att både mäta, analysera och tolka lukt och smak i de förpackningsmaterial som vi tillverkar och vår styrka är att vi kombinerar resultat från mänskliga sinnen i form av en sensorisk panel med kemisk analys i detta arbete.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. 

Som medlem av vårt Product safety and purity team kommer du att ge service till våra kunder med ett särskilt fokus på sensorik och produktrenhet. Som researcher ansvarar du för sensorikpanelen och de tester som utförs i panelen. Detta inkluderar att upprätthålla och utveckla panelen, sammanställa och utvärdera resultat och kommunicera med ”stakeholders”. Du är expert och kontaktperson för området sensorik, lukt och smak och kommer att jobba tätt med andra forskare på våra Research centers i Karlstad och Imatra, olika bruk och projektgrupper.

Du arbetar utefter avdelningens rutiner och vidare säkerställer du att övriga lokala föreskrifter följs.  

Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Som Researcher kommer du ges möjligheten att ingå i ett sammansvetsat team som har en mycket betydande roll för existerande och nya produkter inom Packaging Materials divisionen på Stora Enso.

Kvalifikationer 

För att lyckas i den här rollen har du Civilingenjör/Magisterexamen inom relevant område (t.ex. kemi) i kombination med erfarenhet av projektarbete. Du har goda kunskaper i livsmedelskemi och/eller analytisk kemi. Dessutom har du erfarenhet av sensoriska tester för lukt och smak, laboratoriearbete och statistik.

Du är kvalitetsmedveten och du trivs med att arbeta på ett resultatorienterat sätt. Du agerar självständigt och med gott eget initiativ och noggrannhet. Du är analytisk och har förmåga att samarbeta i projektarbete med kollegor inom och utanför Stora Ensos organisation. Du har god övergripande förståelse för forskningsområdet och dess betydelse för Stora Enso samt övergripande branschkunskap. Du är en god kommunikatör med vana vid kundkontakt och du kommunicerar flytande på både svenska och engelska.

Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:

  • Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet. 
  • Främja affärsresultat; Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter 
  • Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod. 
  • Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen. 
  • Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas. 
  • Mångfald; Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande

Övrig information

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 13 februari 2022. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Rekryterande chef Anna Johansson, 0768–997760, anna.ch.johansson@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, jessica.barse@storaenso.com Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Fackliga representanter Lena Tollnerius, 070-385 31 93 lena.tollnerius@storaenso.com och Lina Löfgren, 073-091 90 76 lina.lofgren@storaenso.com

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t

Läs mer och ansök här.