Teknikcollege

Regional processledare och delprojektledare

Har du erfarenheter av att driva projekt och processer framåt? Brinner du för ett livskraftigt Värmland? Här får du chansen att delta i den fortsatta utvecklingen av två av Sveriges största industriella nätverk vilket även innebär stora utvecklingsmöjligheter inom exempelvis projektledning och kompetensfrågor.

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningssamordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Då IUC/ Stål & Verkstad ökar fokus kring industrins behov av kompetensförsörjning och kompetensutveckling söker man nu dig som vill arbeta som Regional processledare på Teknikcollege samt som Delprojektledare i kompetensutvecklingsprojekt.

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten kommer du att delta i den fortsatta utvecklingen av två av Sveriges största industriella nätverk, IUC och Teknikcollege och du kommer att arbeta med en bred kontaktyta med externa intressenter.

I din roll som Regional processledare för Teknikcollege bidrar du till att utveckla utbildningar och verksamheter i linje med intentionerna för Teknikcollege. Genom att föra dialog och delta i möten med lokala styrgrupper, företrädare för industriföretag, lärare för utbildningar och skolledningar etc driver du intressanta och viktiga frågor framåt.

Vidare innebär rollen att följa upp och förankra de åtta grundkriterierna för en ändamålsenlig utbildning och industrins kompetensförsörjning, äga processen med certifiering, förbereda och protokollföra regionala styrgruppsmöten samt ansvara för det regionala årshjulet avseende självgranskning, uppföljning av strategi och delstrategier.

Som delprojektledare i kompetensutvecklingsprojekt kommer du tillsammans med projektledare att ansvara för planering, framdrift och uppfyllande av målsättningar, arbeta med administration, budget och rapportering samt föra dialog med finansiärer, intressenter och deltagare i projektet.

Att arbeta strukturerat, att kunna prioritera utifrån helheten samt att skapa förtroendefulla relationer är viktiga egenskaper. Därför fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Din profil

  • Du har utbildning inom och erfarenhet av HR-arbete och/eller skol- och utbildningssystem.
  • Industriell branscherfarenhet ser vi som en stor fördel.
  • Du har vana vid att driva projekt och processer framåt och har erfarenhet av kompetensutveckling av medarbetare
  • Goda kunskaper inom Officepaketet och det svenska språket.
  • Du är strukturerad och en van administratör
  • B-körkort och tillgång till bil då tjänsten innefattar resor, främst i Värmland.

 

Läs mer och ansök här >