Rottneros Bruk

Redovisningsekonom

Om tjänsten

Vår redovisningsekonom ska gå i pension efter sommaren och vi söker därför dig som vill bli en del av vårt ekonomiteam! Som redovisningsekonom hos oss kommer du bland annat att jobba med löpande redovisning, betalningar, likviduppfölning samt leverantörs- och kundreskontra. Tillsammans med koncernens övriga ekonomer bidrar du till att upprätthålla och förbättra gemensamma processer och interna kontroller. Medverkan i budget- och prognosarbete kan också förekomma.

Vi är en liten och sammansvetsad ekonomigrupp som ställer upp för varandra och har riktigt kul på jobbet. Det är viktigt för oss att du delar vår prestigelöshet och att du trivs i en miljö där du kan komma att behöva hugga tag i arbetsuppgifter som ligger utanför dina ansvarsområden. Hos oss kommer du snabbt att bli en viktig pusselbit och vi erbjuder dig en roll där du har möjlighet att utvecklas och breddas som ekonom.

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med placering på Rottneros Bruk i sagolika Sunne.

Om dig
Vi söker en samarbetsvillig och positiv kollega som gillar att bidra till teamet och som värdesätter goda samarbeten. Du driver dina arbetsuppgifter självständigt framåt och har inga problem att ta kontakt med andra professioner för att komma vidare i ditt arbete. För att trivas hos oss ser vi att du i ditt proaktiva arbetssätt har en flexibilitet som gör att du kan skifta fokus och stötta upp där det behövs i stunden. Du bidrar till att vi fortsatt är en ekonomiavdelning med ordning och reda som levererar i tid till hög kvalitet.

Vi tror att du är gymnasieekonom med några års erfarenhet inom redovisning alternativt är utbildad redovisningsekonom som söker mer erfarenhet.

Om oss
Vi på Rottneros Bruk har nästan 400 års erfarenhet av utveckling och 125 års erfarenhet av pappersmassa. Hos oss tillverkas mekaniska massor av de två kategorierna CTMP och slipmassa. Massorna som finns i ett 25-tal olika produktvarianter med olika egenskaper utgör cirka 44 procent av koncernens produktion. Produktionen 2020 uppgick till 179 900 ton, vilket gör bruket till en av Europas största producenter av mekanisk avsalumassa.

I vår organisation vill vi vara goda samhällsmedborgare och bedriva en verksamhet med en så minimal miljöpåverkan som möjligt. Vi vill alltid att kunder såväl som personal alltid ska lämna Rottneros med positiv känsla, och även att vår omvärld ska se oss som ett nytänkande företag som engagerar sig och tar ställning för miljön.

På Rottneros Bruk jobbar vi för att vara en trygg och modern arbetsgivare som utvecklas i takt med tiden och värdesätter varje individ. Vi uppmuntrar mångfald och oliktänkande vilket

bygger vår kreativitet och innovationskraft på vägen framåt.

Om processen
I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofie Gustavsson på 070 291 78 83 eller Josefine Appel på 076 017 40 25.

Välkommen med din ansökan senast 28 februari.