Moelven Wood AB

Redovisningsansvarig

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 37 produktionsbolag fördelat på 46 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3550 anställda och en årsomsättning på ca 11 miljarder NOK.

Moelven Wood AB är ett helägt dotterbolag till Moelven Industrier ASA och ingår i den Skandinaviska organisationen Moelven Wood Sverige. Moelven Wood divisionen är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i Sverige omsätter ca 1,6 mdr SEK varav ca 1,3 mdr i den svenska marknaden. Moelven har en stark tillväxt och en mycket god position som ledande leverantör av träbaserat bygg – och inredningsmaterial.

Nu söker Moelven en person med expertkompetens som kan driva och utveckla divisionens ekonomi- och redovisningsarbete. Man har därför behov av att stärka organisationen med en kvalificerad redovisningsansvarig för Moelven Wood AB som även kan bidra med nytänk och ett värdefullt utanförperspektiv för hela Wood SE. Redovisningsansvarig ska kunna resa runt och vara back-up för redovisningsansvariga inom Wood SE och även fungera som resurs i divisionens ekonomiska utvecklingsprojekt. Rollen ingår i ett team med andra Redovisningsansvariga, som är utlokaliserade på andra orter hos systerbolagen.

Arbetsuppgifter

I rollen som Redovisningsansvarig, Moelven Wood AB, ingår du i avdelningen för ekonomi och rapporterar till ekonomichef. Tjänsten innefattar löpande redovisning, ansvara för månads- och årsbokslut, budgetarbete, avstämningar, rapportering, uppföljning, analyser av avvikelser, ansvara för revision, samt vara delaktig i utvecklingsprojekt inom Moelven Wood Sverige. Positionen är bred och omfattar det mesta inom ekonomifunktionen och dess förekommande arbetsuppgifter. Du kommer att ha möjlighet att utvecklas med tjänsten i ett företag som satsar på utveckling och ligger i framkant i en traditionell bransch.

Kvalifikationer

Du skall ha minst fem års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete som Redovisningsansvarig. Du har en relevant utbildning från högskola/universitet eller motsvarande, med inriktning på redovisning. Du har god kompetens om redovisningsregler och principer samt erfarenhet av rapporteringsarbete, kostnads – och intäktsanalyser. Du har mycket goda kunskaper i Excel och är van av att arbeta i databaser för att analysera stora informationsmängder.  IFS används som affärssystem.

Personliga egenskaper

Som person är du detaljorienterad och har ett genuint intresse för siffror och redovisning. Du har en god analytisk förmåga, lösningsorienterad och med ett proaktivt förhållningssätt. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta samt en god kommunikationsförmåga. Du får saker och ting gjorda på ett effektivt sätt och har förmågan att kunna prioritera. Du är en lyhörd lagspelare som trivs med att arbeta för och med andra. Moelven uppskattar en rak och öppen kommunikation och sätter alltid laget före jaget

Moelven erbjuder

Moelven Wood ser positivt på mångfald och erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett av Skandinaviens största trämekaniska bolag. Det är du, tillsammans med dina kollegor som får allt att fungera och som tar oss vidare mot en fortsatt spännande framgångsresa. Det kommer läggas stor vikt vid din personlighet, och för rätt person väntar en spännande och utvecklande roll i ett engagerat och glatt team, där laget går före jaget.

Moelven erbjuder här en spännande tjänst med goda utvecklingsmöjligheter. Anställningen kommer att vara i Moelven Wood AB som ingår i Wood Sverige. Placering är vid Moelven Woods huvudkontor i Skåre Karlstad. Resor i tjänsten kan förekomma och det är därför krav på att du har körkort.

Låter detta intressant, är du välkommen med din ansökan senast 2020-03-08. Du söker tjänsten här >

Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna Ekonomichef Karin Johnson på 010-122 50 67, karin.johnson@moelven.se eller vid frågor gällande rekryteringsprocess, kontakta HR-Ansvarig Daniel Pettersson på 010-122 50 61, eller på daniel.pettersson@moelven.se.