Stora Enso Skoghalls Bruk

Projektledare Industriell IT

Vill du jobba för en hållbar framtid och vara med på en spännande resa? Nu söker Stora Enso flera ingenjörer till Skoghalls Bruk. Bruket tillverkar förnybar kartong och är en av världens största producenter av vätskekartong. Ett modernt bruk på en resa in i framtiden.

Stora Ensos division Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med  högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper Stora Enso kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Det breda urvalet av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.

Vad går rollen ut på?

Till El- och automationsavdelningen inom Technology & Investments söker Stora Enso nu Dig som vill vara med och driva utvecklingen av bruket inom industriell IT. Är du en erfaren projektledare som brinner för att forma och utveckla system, då ska du höra av dig!

Som projektledare Industriell IT kommer du att driva utvecklings- och implementeringsprojekt med fokus på system som stödjer produktionen. Det kan vara allt från avancerade kvalitetsövervakningssystem till maskininlärning i produktionssystem, många gånger i utvecklingens framkant.

I ditt ansvar ingår budgetering, tidsplanering, upphandling av utrustning och expertkompetens samt implementering hos berörd avdelning. Du kommer att driva arbetet med att forma koncept för systemarkitektur över hela verksamheten i en befintlig miljö med exempelvis virtualiseringskluster och SAN-lösningar. Du kommer att vara en del av ett team med projektledare och verka i tätt samarbete med digitaliserings- och IT-specialister.

Vad behöver du ha med dig i ryggsäcken?

För att lyckas i rollen bör du vara ingenjör inom data eller IT, alternativt annan för rollen lämplig utbildning som tillsammans med erfarenhet kan motsvara utbildningskravet. Du har minst fem års arbetserfarenhet av projektledning och ser det som självklart att arbeta på ett strukturerat sätt med planering och leverans.

Stora Enso ser gärna att du har god förståelse för nätverk, serverlösningar, databaser och modern systemarkitektur och är intresserad av att följa den tekniska utvecklingen inom dessa områden där foglösningar, AI, IIOT och DiD redan är vardag. För att det ska bli en bra matchning behöver du vara en god relationsskapare och tycka om att arbeta och interagera med såväl kollegor som leverantörer. Du är prestigelös vilket innebär att du gärna delar med dig men också, minst lika viktigt, lär av andra. Har du tidigare erfarenhet inom pappers- eller kartongtillverkning så ökar dina chanser ytterligare.

Är du rätt kandidat? Sök omedelbart! I denna rekrytering har Stora Enso valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på technogarden.se.

Det sker löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Marina Olsson som nås på 073-980 83 91 eller marina.olsson@technogarden.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 21 februari.