Nordic Paper

Projektledare

Nordic Paper är en papperskoncern belägen i natursköna Värmland samt i Norge. Pappersbruken finns på totalt fyra orter, i Bäckhammar där huvudkontoret är beläget, i Säffle och Åmotfors samt Greåker i Norge. För närvarande befinner sig Nordic Paper i en intressant utvecklingsfas med nya internationella och börsnoterade ägare vilket innebär att vi även utvecklar och vidgar vårt arbetsfält. Just nu söker vi en projektledare, till våra investeringsprojekt, som vill vara med på vår spännande resa.

Vi erbjuder en nyinsatt roll med självständigt och omväxlande arbete i ett spännande bolag, där dina erfarenheter från projektledning kommer att göra skillnad för vår utveckling och hållbara resultat för våra investeringar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din primära arbetsuppgift blir att stödja produktion och ledning med de större strategiska investeringarna som genomförs i projektform på samtliga fabriker inom Nordic Paper.

Som projektledare tar du fram underlag för beslut, äskande av investeringsmedel samt projektleda genomförandet enligt beslutade mål för tid, kostnad och kvalitet.

Utöver specifika investeringsprojekt bidrar du även till utveckling av projektprocessen, bidrar till lärande inom organisation inom projektmodell och projektgenomförande.

Önskvärda kvalifikationer

Rollen är nyinsatt i företaget vilket innebär att du får vara med och bygga upp och utveckla vår projektstyrning. I rollen krävs det att du har erfarenhet från projektledning och projektmodeller, gärna från massa och pappersindustrin. Vi ser att du är van att analysera, är strukturerad och driva arbetet framåt. Vi tror att du inspirerar och skapar bra teamwork, då många delar sina ordinarie jobb med projektarbetet.

  • Du är van att jobba med tydliga mål, uppföljning och kommunicerar bra såväl inom som utom företaget.
  • Du har en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som kan bedömas likvärdigt. Har du jobbat inom massa- och pappersindustrin anses det meriterande.
  • Du har flera års erfarenhet av projektledning, både från tekniska- och kommersiella projekt. Certifiering eller god vana från projektmodeller enligt PMI är meriterande.
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Du har erfarenhet från olika affärs- och planeringssystem. Kunskap eller erfarenhet inom säkerhet, miljö och arbetsmiljö är meriterande.

Information om tjänsten

Vill du vara vår nyckelperson inom strategisk projektledning? Kontakta oss så pratar vi mer. Frågor besvaras av vår chef för Inköp och Projektledning Elisabet Tornberg, elisabet.tornberg@nordic-paper.com