Karlstads Energi

Projektledare

Är du projektledare med erfarenhet från processindustrin? Karlstads Energi behöver nu förstärka sin organisation med flera projektledare till avdelningarna Energitjänster och Energiproduktion.

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om “Ett bättre liv i Solstaden”. Kom och väx med oss!

Om arbetsplatsen

Karlstads Energi AB erbjuder produkter och tjänster som gör det lättare för våra kunder att leva ett hållbart liv. Vi levererar förnybar värme till mer än 50 000 Karlstadsbor. Vi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige samt ansvarar för återvinningstjänster i kommunen. Bland våra engagerade medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel projektledning, affärs- och verksamhetsutveckling, underhåll, drift och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsatte cirka 1100 mkr år 2021.

Din roll

Som projektledare ansvarar du för att leda tekniska projekt från start till mål. Med placering på någon av avdelningarna Energitjänster eller Energiproduktion kommer du att leda projekt med inriktning mot exempelvis fjärrvärme eller ny- och ombyggnad av anläggningar för energiproduktion. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta traditionella projektledningsuppgifter som tidsplanering, ekonomistyrning, statusrapportering samt kommunikation med projektens kunder och övriga intressenter. Du kommer även att vid behov hantera tillståndsansökningar, byggarbetsmiljösamordning (BAS-P och BAS-U) samt upphandlingar av varor och entreprenader.

Du kommer arbeta i en miljö där projektarbetet står i fokus och kommer utgöra en viktig del i vår nyligen uppdaterade organisation. Du förväntas vara delaktig i den ständiga förbättringen av vårt arbetssätt inom projektledning vilket är ett av våra mest prioriterade fokusområden.

Din personlighet

Du är en ledare som involverar och utvecklar dina projektmedarbetare. Ditt engagemang spiller över på människor i din närhet och bidrar till ett mer hållbart Karlstads Energi. Du är kreativ och lösningsorienterad och driver projekten framåt på ett strukturerat och systematiskt sätt tillsammans med ditt team. Du är tekniskt intresserad, bra på att kommunicera och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Du planerar och organiserar ditt arbete självständigt och det är en självklarhet för dig att dela med dig av din kompetens och erfarenhet.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet som projektledare eller liknande roll inom processindustrin. Specifik erfarenhet från energibranschen exempelvis inom kraft och värme är meriterande. Lämplig utbildningsbakgrund är teknisk examen på högskolenivå, gärna med inriktning mot energi, bygg, maskin eller kemiteknik. Ledarerfarenhet samt projektledarcertifiering är meriterande men inget krav. För tjänsten behövs B-körkort. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Åse Granfeldt på telefon 070 220 62 60 eller Anna Beckius på 073 529 33 23.

Du är varmt välkommen in med din ansökan senast den 15 januari! Ansök här >