Valmet

Project Manager Tissue

Vill du leda projekt med hela världen som arbetsfält är detta något för dig.

I den här rollen leder du våra leveransprojekt omfattande allt från ombyggnader av mjukpappersmaskiner till hela fabriksleveranser. Arbetet sker i en internationell miljö i nära samarbete med våra kunder. Du är företagets ansikte utåt mot kund och en viktig del av hur slutkunden uppfattar vår totalleverans. Ansvaret omfattar hela tidsperioden från kontrakt till att anläggningen är drifttagen och garantiperioden är avslutad.

Rollen som projektledare innebär förutom att leda projektet gentemot kund, även ansvar för den interna koordineringen mot övriga globala funktioner inom Valmet, vilka är en del av projektleveransen. Det kan även bli aktuellt att delta i slutförhandlingar i projekt där Du senare kommer att leda projektet ifråga. Vidare är du ansvarig för projektets ekonomi och vinstutveckling samt att kunden är nöjd med både projektgenomförandet och slutresultatet; en väl fungerande produktionsanläggning. Resor ingår som en naturlig del av jobbet.

För att vara framgångsrik i detta jobb bör du ha en teknisk utbildning, gärna civilingenjör, eller motsvarande erfarenhet/utbildning kombinerat med minst 4-6 års erfarenhet av projektledning inom papper- eller processindustrin.

De personliga egenskaperna är av stor vikt och du bör vara en engagerad, ansvarstagande och målmedveten person med god social kompetens och kommunikativ förmåga för att kunna verka i en global mångkulturell omgivning. Även förhandlings situationer är en naturlig del av projektarbetet. Du som söker bör ha lätt för att samarbeta, både internt och externt samt ha goda ledaregenskaper. Att du blir stimulerad av utmaningar och arbetar resultatfokuserat ser vi som en förutsättning för att du ska lyckas i den här rollen.

Att du kan hantera programvaror och administrativa system samt behärskar engelska mycket bra i tal och skrift är ett krav.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med möjlighet till en global karriär i ett multinationellt företag.

För information om tjänsten ring Dan Finnerman, Vice President Project Management +46 54 17 10 22.

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Maria Emanuelsson +46 54 17 15 28

Du är välkommen att söka innan 2019-08-31.