BillerudKorsnäs Gruvöns Bruk

Produktutvecklare

Till teamet Product Development Paperboard söker vi en utvecklingsingenjör med fokus på produktutveckling för att ta fram nya förpackningsmaterial och lösningar inom produktgrupperna Cartonboard och Containerboard.

Som utvecklingsingenjör ingår du i våra produktutvecklingsprojekt där du ansvarar för delprojekt och levererar resultat för att nå uppsatta projektmål. Du jobbar i nära samarbete med övriga utvecklingsavdelningar på BillerudKorsnäs samt med våra affärssegment.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Leverera delresultat i våra produktutvecklingsprojekt både på lokal (Gruvön) och koncernövergripande nivå
  • Genomföra tekniska utredningar
  • Planera och leda försök på pappers-/kartongmaskiner, pilotmaskiner eller i förekommande fall vid kunders konverteringsmaskiner
  • Bistå med teknisk kunskap inom framförallt pappers- och kartongtillverkning, men även andra relaterade kompetensområden

Du kommer att vara placerad på Gruvöns bruk. En del resor till övriga enheter inom BillerudKorsnäs och kunder ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Du har högskole- eller civilingenjörsexamen med inriktning kemiteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet och har kunskap om pappers- och kartongframställning.

Du har goda kunskaper inom mäld- och papperskemi och det är även meriterande om du har kunskap om kompetensområde såsom massaframställning, bestrykning eller konvertering.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person ser vi att du är en strukturerad och kvalitetsmedveten problemlösare som tycker om att ta ansvar. Du är nyfiken och har intresse för att utveckla nya och bättre förpackningslösningar. Du kommer att jobba i ett stort nätverk, både internt och externt, och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och bygga relationer. Du är kommunikativ och har förmågan att dela med dig av kunskap och resultat på ett målgruppsanpassat sätt.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Edberg, Manager Product Development Paperboard, 072 235 20 73 / maria.edberg@billerudkorsnas.com

Ansökningsinformation

Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Välkommen med din ansökan senast den 22:a januari 2021.
Urval sker kontinuerligt.

Läs mer och ansök här