Stora Enso

Produktionsingenjör till KM8

Stora Enso Skoghall söker en produktionsingenjör. Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda.

Divisionen Packaging Materials har ambitionen att vara världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa förnybara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Genom att tillgodose behov hos dagens miljömedvetna konsumenter, hjälper vi kunder och varumärkesägare att hitta det bästa förpackningsmaterialet och ersätta fossilbaserade material med förnybara och återvinningsbara alternativ med lågt klimatavtryck. Vårt breda urval av barriärbeläggningar möjliggör design och optimering av förpackningar för olika krävande användningsområden inom konsumentprodukter och industriella förpackningar.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för vår slutprodukt såväl som för möten med människor. Som produktionsingenjör blir du spindeln i nätet och KM8:s ansikte utåt i många forum, interna som externa, rörande kvaliteten på vår produkt. Du kommer att arbeta i en inspirerande och intensiv miljö där arbetsuppgifterna ger en stor variation. En arbetsdag spänner från dagligt arbete tillsammans med våra operatörer rörande det material som produceras för stunden till långsiktiga utredningar och kommunikation med vår marknadsavdelning rörande redan producerat material.

Förväntningarna på snabba svar, oavsett om det handlar om ett pågående kvalitetsproblem eller om det handlar om påpekanden från våra kunder, är höga. Då är det viktigt att förstå samband mellan påverkande faktorer, att förstå kartongens egenskaper och att kunna samla och sammanställa data i våra interna system. En fantastisk möjlighet att bidra till utvecklingen av kartongproduktionen, kvaliteten på vår produkt och att utveckla sig själv och vår verksamhet

Kvalifikationer

Vi ser att du har en civil-/högskoleingenjör. Vidare så bör du ha goda IT kunskaper, god kunskap i Office-paketet samt vara mycket lättlärd vid nya datasystem. Mycket goda kunskaper i både det svenska och engelska språket är ett krav då mycket kommunikation sker på båda språken.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är självgående, har ett brinnande intresse för kvalitet och produktion. Ett krav är att du har god kännedom av kartongegenskaper. Ett genuint intresse för att arbeta med människor i olika roller är också viktigt, då tjänsten innebär mycket samarbete med våra operatörer, marknadsavdelningen och våra kunder.

Vill du ha ett roligt arbete, jobba i ett högt tempo med fantastiska medarbetare och har ett genuint intresse för vår produkt? Då kan du vara just den vi söker, varmt välkommen med er ansökan!

Övrig information

Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pehr Mithander, Pehr.Mithander@storaenso.com. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Madeleine Leo, Madeleine.Leo.ext@storaenso.com.

Fackliga representanter: Ledarna – Johan Holmberg, Johan.L.Holmberg@storaenso.com; Unionen – Minus Jonsson, Minus.Jonsson@storaenso.com; Sveriges ingenjörer – Frida Sandin, Frida.Sandin@storaenso.com.

Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 5 september 2020. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem. Vi genomför även drogtester.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Jobb: Produktion

Plats: SE-Värmland-Skoghall

Arbetstid: Heltid

Sista ansökningsdag: 5 sep 2020