Stora Enso Gruvöns Sågverk

Produktionschef

Stora Enso söker en produktionschef till Gruvöns Sågverk i Grums, en del av Stora Enso Wood Products. Letar du efter ett stimulerande arbete i ett framtidsföretag med goda möjligheter att påverka och utvecklas? Då kanske detta är jobbet för dig?

Som produktionschef ansvarar du för avdelningarna timmersortering, sönderdelning, tork, justerverk, pack, internlogistik och pellets. Du har nio teamledare som rapporterar till dig och i deras grupper ingår totalt cirka 80 operatörer.  Du har personal, kvalitets och resultatansvar för ditt ansvarsområde. Detta innebär att du självständigt hanterar frågor kopplade till personal, produktion, kvalitet, ekonomi samt arbetsmiljö och säkerhet. En viktig del i arbetet är att driva förbättringsarbeten och projekt. Rollen innebär även kontakter med kunder, leverantörer och andra intressenter vilket ställer höga krav på din förmåga att samarbeta och kommunicera. Som produktionschef rapporterar du direkt till sågverkets platschef och ingår i sågverkets ledningsgrupp.

Vem är du

Stora Enso söker en trygg och stabil ledare som skapar en engagerad och inkluderad kultur. Du har erfarenhet från motsvarande befattning inom träindustrin samt ett stort intresse för produktion och teknik. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att jobba och utveckla processer enligt Lean. Då arbetet innebär mycket kontakter med olika partners krävs det goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Som person är du lyhörd och prestigelös, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation och inte har problem med att fatta beslut och delegera. Du är en engagerad ledare som värdesätter dina medarbetares åsikter och bidrag. Vidare är du mån om att tillse kundernas behov och har höga principer beträffande kvalitet och produktivitet.

Vad erbjuder Stora Enso?

Stora Enso erbjuder givande och utvecklande karriärmöjligheter samt chansen att bidra till en mer förnybar och hållbar framtid.

Stora Enso anser att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Följ med dem på resan om du känner likadant!

Ansökan

Vill du veta mer? I denna rekrytering samarbetar Stora Enso med Qtym. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Magnusson, 0725-14 18 22 alt. sara.magnusson@qtym.se.

Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 4 april 2021.

Om Gruvöns Sågverk

Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 210 anställda och producerar sågat virke, processat trä, pellets och specialbeställda produkter, framför allt för byggindustrin. Årligen produceras cirka 350 000 kubikmeter sågat virke. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildas Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.