Valmet

Process Control & Automation Engineer

Vill du vara med och jobba i teknikens framkant gällande avancerad processtyrning, utbildningssimulatorer och IoT? Vi söker en Process Control & Automation Engineer till Karlstad.

Nyckeln till väl fungerande tillverkningsprocesser inom massaframställning är bl a styrning, mätteknik och utbildade driftspersonal med hjälp av simulatorer. Hur kan vi använda den nya IoT-tekniken med uppkopplade fabriker för att ta nästa steg mot optimal drift?

Vi behöver förstärka med nya innovativa kompetenser som vill jobba i teknikens framkant tillsammans med oss andra teknikentusiaster! Vi söker nu en teknikintresserad Process Control Engineer med placering i Karlstad.

I din roll kommer du att medverka i projektering och i drifttagning av styr- och simuleringsprodukter samt mätteknik för Valmets tillverkningsprocesser och är med i kundprojekt från start till mål. Allt arbete bedrivs inom team enligt Valmets leankoncept. Tjänsten innebär mycket varierande uppgifter och du kommer att ha täta kontakter med ett flertal andra enheter inom Valmet globalt samt med Valmets kunder.

Resor kommer ingå i tjänsten.

Krav

Vi söker Dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör, gärna med inriktning mot reglerteknik. Meriterande är även kunskaper inom programmering av styrsystem och mätteknik.

För att lyckas i rollen bör du vara idérik och drivande. Du har ett brinnande intresse för processtyrning och har även ett stort teknikintresse. Du har lätt att jobba i team, arbetar strukturerat och besitter en analytisk förmåga.

Du talar svenska obehindrat och behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en trivsam och fartfylld arbetsplats med internationell prägel och goda personliga utvecklingsmöjligheter.
Våra värderingar; ”Customers, Renewal, Excellence and People” utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag och banar väg framåt. Läs mer på vår hemsida för att få en glimt av hur vi på Valmet lever efter våra värderingar.
Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner så som till exempel träning på arbetstid, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.

Övrig information

Om du blir en i vårt gäng så kan du se fram emot att njuta av vyn över Vänerns blå vågor med kollegorna nära till hands!

Välkommen med din ansökan senast den 27/1 2020.

För ytterligare information om tjänsten kontakta Jari Miettinen, Manager Start-Up/Process, 070-272 77 54.

För information om rekryteringsprocessen, kontakta Beatrice Lampinen, HR Generalist, beatrice.lampinen@valmet.com, 060-165088.

Sista ansökningsdag: 27 januari

Läs mer