Rottneros

Platschef till Rottneros bruk

Rottneros Bruk är en av Europas största producenter av mekanisk massa och levererar mer än 25 olika massakvaliteter till kunder över hela världen.

I över hundra år har Rottneros Bruk tagit hand om skog som inte kan sågas till virke med ett råvaruutbyte på cirka 98 procent. Massan är extremt ren och passar perfekt för tillverkning av förpacknings- och vätskekartong till livsmedel, filter, smörpapper, laminatgolv och olika typer av papper. Nya användningsområden och innovationer bubblar fram just nu och dessutom är vi snart en av Nordens grönaste och modernaste bruk för mekanisk massa. Vi bygger om, moderniserar och investerar med målet att vara helt fossilfria år 2030. Vi är en välkänd och stor arbetsgivare på orten och söker nu en engagerad platschef som vill vara med på vår resa framåt.

Om tjänsten

Rottneros Bruk har 100 anställda och en produktion om cirka 173 000 ton massa under förra året och ingår i börsnoterade Rottneroskoncernen med en omsättning på 2,3 miljarder 2021.

Som platschef hos oss arbetar du för att skapa en positiv företagskultur med tydligt resultatfokus. Du kommer driva och leda produktionsutvecklingen till nästa nivå och utvecklar samtidigt vårt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. I din roll så kommer du jobba nära verksamheten med korta beslutsvägar och rapportera till koncernens COO.

Din Profil

Vi söker dig med civilingenjörsutbildning med inriktning papper/massa, kemi eller vad bolaget bedömer likvärdigt och med arbetslivserfarenhet från processindustri. För att lyckas i rollen bör du ha ett stort intresse för människor och teknik, en god organisatorisk förmåga samt vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten.

Ditt ledarskap är närvarande och engagerande med stort intresse för människor och teknik. Du strävar efter att utveckla och inkludera dina medarbetare och är duktig på att coacha och kommunicera. Som ledare är du också mån om att vara väl insatt i samtliga delar av verksamheten och ser till att leverera de förutsättningar som behövs för att nå goda produktionsresultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du delar Rottneros värderingar: Vi engagerar oss, Vi respekterar alla, Vi är proffs och att du tillämpar dessa i ditt yrkesutövande.

Vi erbjuder

Hos Rottneros får du förmånen att arbeta med råvara från skogar med hållbart skogsbruk. För att minimera transport och miljöpåverkan är ambitionen att alltid köpa så stor del av veden som möjligt från brukens närområden. Att vara en hållbar, öppen och trygg arbetsgivare är A och O för oss.

Du kommer in i en spännande tid där en engagerad och stark ledare är viktig, tillsammans med oss kommer du göra en förändringsresa.

Du kommer ha stor påverkan på en, på orten, känd, anrik och etablerad arbetsplats med ett nära och personligt arbetsklimat.

Sunne är en liten ort mitt i Värmland med ett stort kulturellt utbud och fantastisk, variationsrik natur. Här är det enkelt att trivas och få livskvalitet på riktigt.

Intresserad?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Navigio, skicka in din ansökan senaste 13:e juni. Vid frågor hör av dig till rekryteringskonsult Daniel Semnani via mail daniel.semnani@navigio.se

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Urval kommer att ske löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.