Stora Enso

Personalledare

Vi söker en Personalledare som ska ingå i ett dynamiskt team av erfarna operatörer på Skoghalls Bruk. Du kommer att arbeta i Divisionen Packaging Materials och du rapporterar till Sektionschef. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 6 månader med goda chanser till förlängning.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. 

Som personalledare kommer du tillsammans med ytterligare en Personalledare gemensamt ansvara för att det dagliga arbetet flyter på för er gemensamma arbetsgrupp, som består av ca 60 personer. Ledorden är rätt bemanning, med rätt kompetens på rätt skift!  Du ansvarar för bemanning, kompetensutveckling, coachning och utveckling av skiftlag och individer. Har en central roll i arbete med frågor om trivsel och arbetsmiljö, tillsammans med Skoghalls Skiftledare.

Tjänsten som Personalledare är en utmanande befattning i en intensiv miljö med stora krav, men det är samtidigt ett riktig roligt jobb och du kommer bli en del av ett härligt gäng!
Detta är en fantastisk möjlighet för någon som vill utveckla sina yrkeskunskaper vidare och arbeta för en hållbar framtid.

Vad vi erbjuder 

Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på – att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material – en industri med stor potential som drivs av globala megatrender. Du kommer att arbeta i en uppmuntrande miljö och vi ger dig den hjälp och utbildning du behöver. Om du är i början av din karriär, kommer denna roll att ge dig en möjlighet att växa som en professionell, och mer erfarna personer kommer att få utvecklas och bredda sina kompetenser.

Kvalifikationer 

Är du den vi söker? För att lyckas i den här rollen har du minimum gymnasiekompetens och ett par års erfarenhet av att samordna personal samt personalplanering. Som person har du en positiv inställning och du är fast besluten att utveckla dig själv och ditt team framåt, alltid med säkerheten i åtanke. Du brinner för personalfrågor och intresserar dig för hur människor fungerar i grupp.
Du tycker om att lösa problem och du kan analysera information, rapportera resultat och främja förbättringar baserat på det du hittar i organisationen. Du har goda IT kunskaper, god kunskap i Office-paketet samt kommunicerar flytande på både svenska och engelska. Du är prestigelös, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar gärna med humor och glädje. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Har du rätt värderingar, så kommer du med rätt förutsättningar att bygga förtroende och därmed bli en bra ledare på KM 7.

För att fortsätta att driva en stark kultur och implementera vår globala agenda kring förnybara material letar vi hos varje individ efter ett antal beteenden som baseras på våra ledarskapsteman:

  • Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
  • Främja affärsresultat; Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter
  • Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
  • Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
  • Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.
  • Mångfald; Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande

Övrig information 

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 20 februari 2022. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Rekryterande chef Fredrik Willman, 072- 183 14 98, fredrik.willman@storaenso.com
svarar gärna på dina frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, jessica.barse@storaenso.com Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Stora enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. År 2020 uppgick omsättningen till 8,6 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t

Läs mer och ansök här.