Stora Enso

Operatör

Stora Enso söker Operatörer som ska ingå i ett dynamiskt team av erfarna operatörer till anläggningen i Forshaga. Du kommer att arbeta i Divisionen Packaging Materials och du rapporterar till skiftgående Produktionsledare.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.

Som operatör på Stora Enso i Forshaga utförs arbetet i skiftlag om ca 16 personer där uppgifterna sköts i mindre maskinteam. Tillsammans så sköter vi konvertering av de kartongrullar som skall produceras mot kundspecifika krav. Då teamet växlar på sina befattningar så är det väldigt viktig att du är en bra teamspelare, trivs med ett fysiskt jobb, förstår processer samt kan hantera olika styrsystem. Vår enhet i Forshaga barriärbelägger kartong och här jobbar ca 110 personer. Våra kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. Detta är en fantastisk möjlighet för dig som vill utveckla dina yrkeskunskaper vidare och arbeta för en hållbar framtid. Tjänsten är kontinuerligt 3-skift.

Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att vara ett gott exempel i alla aspekter av vår verksamhet såväl som hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och ställer oss ständigt frågan vad mer vi kan göra, vad kan vi göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på – att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett förnybart materialtillväxtföretag – en industri med stor potential som drivs av globala megatrender. Du kommer att arbeta i en uppmuntrande miljö och vi ger dig den hjälp och utbildning du behöver. Om du är i början av din karriär, kommer denna roll att ge dig en möjlighet att växa som en professionell, och mer erfarna personer kommer att få utvecklas och bredda sina kompetenser.

Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att lyckas i den här rollen har du ett par års erfarenhet av teknik gärna inriktning el eller automation och din kompetens är baserad på en teknisk examen. Du har goda IT kunskaper samt behärskar både svenska och engelska, i tal och skrift.

Som person är du en flexibel teamspelare, har en positiv inställning och är fast besluten att utveckla dig själv och ditt arbete framåt, alltid med säkerheten i åtanke. Du tycker om att lösa problem och du kan analysera information, rapportera resultat och främja förbättringar baserat på det du hittar i organisationen. Då tjänsten innebär skiftgång så är det en förutsättning att du som söker kan jobba obekväm arbetstid samt helger. Körkort är ett krav.

För att fortsätta att driva en stark kultur och implementera vår globala agenda kring förnybara material letar vi hos varje individ efter ett antal beteenden som baseras på våra ledarskapsteman:

Kundbehov; Håller sig väl uppdaterad gällande de marknadsfaktorer som påverkar vårt företag och förbättrar nuvarande eller uppfinner nya produkter och lösningar, genom att alltid ha kunders och konsumenters perspektiv i åtanke.
Affärsförmåga; Visar tydlig förståelse för finans- och produktivitetsmått som driver affärsvärde i vår verksamhet som helhet. Har förmågan att ta snabba beslut baserat på ofullständig information och tar ansvar för sina beslut.
Do what’s right; Tar ansvar för att Stora Enso är ett globalt företag som är etiskt, säkert och fritt från trakasserier och diskriminering. Agerar som ett föredöme för Stora Ensos värderingar och uppförandekod – i både svåra och goda tider.
Inspirera & Motivera; Inspirerar teammedlemmar att tro på vägen framåt och uppmuntrar en arbetsmiljö där vi samarbetar och kommunicerar. Försöker aktivt förstå hur andra motiveras i syfte att få dem att växa och prestera.
Mångfald; Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande

Övrig information

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 20 februari 2022. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Vill du ha ytterligare information om tjänsten kan du kontakta Produktionsledare på 070-262 66 97 som gärna svarar på frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, jessica.barse@storaenso.com Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. År 2020 uppgick omsättningen till 8,6 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t