Stora Enso Skoghalls bruk

Operatör till Sodapanna sektionen Lut, Energi och Miljö

Har du ett stort tekniskt intresse, är du en flexibel och positiv person som gärna jobbar i team? Vill du jobba i en välskött organisation med tydliga mål och högt säkerhetstänk? Då kan detta vara jobbet för dig! Stora Enso söker nu en Operatör till Sodapannan sektionen Lut, Energi och Miljö på Skoghalls Bruk. Du kommer att arbeta i Packaging Materials Division och du kommer att rapportera till Driftschef SP5/ Indunstning.

Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkartong, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Deras kunder använder kartongen framförallt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 800 anställda.

Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland företagets kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.

Arbetsuppgifter

På Lut, Energi och Miljö har operatörer ansvar för att se till den dagliga driften av de fyra sektioner: Sodapannan, Indunstning, Mava/mixeriet och Mottryckskraftpannor utförs på ett effektivt och säkert sätt. Arbetsuppgifterna består främst av processövervakning över Sodapannan och dess förbättringsarbete som utförs i huvudsak från manöverrum, men även rondering ingår i det dagliga arbetet. Det gäller att hitta eventuella fel snabbt, avhjälpa och utföra förebyggande underhållsarbete. Du ska ha ett gott säkerhetstänk och aktivt värna om säkerheten för dig och dina kollegor. I rollen följer och arbetar du för att avdelningen och Skoghalls verksamhetsmål, tillståndgränser och riktvärden avseende produktion, miljö och kvalitet uppfylls. Du har tillsammans med dina kollegor ett ansvar för att produktionen utförs på ett optimalt sätt för att uppnå givna mål och att uppstart, nedkörning eller avställning av olika delar inom ansvarsområdet sker på ett säkert sätt.

Låter det spännande? Läs vidare och se om det är just dig Stora Enso söker!

Kvalifikationer

Vem är du? Som person har du stort intresse för teknik och är van att jobba i likande processer med repetitivt arbete och högt säkerhetsfokus. Lämplig utbildningsbakgrund är YH-utbildning med inriktning mot drifteknik eller processteknik. Arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter under några år är meriterande. För att klara av jobbet måste du dessutom ha goda IT-kunskaper samt behärska både svenska och engelska, i tal och skrift.

Det är viktig att du är en bra teamspelare som är flexibel och gillar nya utmaningar. Du är driven och vill utvecklas inom Stora Enso. Då tjänsten innebär skiftgång så är det en förutsättning att du som söker kan jobba obekväm arbetstid. Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är förlagd till kontinuerligt 3-skift som pågår hela året. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Läs mer och ansök här