Moelven

Moelvens traineeprogram

Är du nyutbildad och redo för nya utmaningar? Önskar att få yrkesmässig och personlig utveckling? Delta på traineeträffar och studieresa? Få en egen mentor och traineefadder? Då är Moelvens traineeprogrammet för dig!

Traineeprogrammet riktar sig till dig som är nyutbildad från högskola, universitet eller yrkeshögskola. Under 18 månader får du prova på olika arbetsuppgifter, samtidigt som du deltar i ett kompetensprogram tillsammans med andra traineer i Moelven.

Genom våra traineeträffar blir du en del av en traineegrupp med stark sammanhållning och kan skapa ett bra nätverk för framtiden. Genom kompetensprogrammet kommer du få insikt i flera av våra verksamheter, samtidigt som du får lära dig om olika teman som till exempel ledarskap och projektledning.

Vem är du? 

Moelvens traineeprogram riktar sig till dig som kommer avsluta din utbildning i år, eller som blev examinerad dom senaste två åren.
Vi ser att flera av våra tidigare traineer haft en kandidatexamen men det kan också vara masterexamen eller kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Många har någon form av ingenjörskompetens (maskin-, industriell- , bygg- etc.), men några har inriktning mot försäljning, logistik, energi eller ekonomi.
Vilken inriktning du har på din utbildning är inte det allra viktigaste – utan det viktigaste är att hitta rätt person som kan passa hos oss.

I Moelven lever vi ett aktivt medarbetarskap. Vi har tillit till att våra medarbetare tar eget ansvar, bidrar med engagemang och utvecklar sig själv och verksamheten.

Moelvens traineeprogram: 

  • Pågår i 18 månader med uppstart i september
  • Låter dig prova på olika arbetsuppgifter
  • Kompetensprogram med relevanta teman som till ex. projektledning och ledarskap
  • Bygga nätverk och få kunskap om hela Moelvens värdekedja
  • Mål på 10 traineeplatser per år, ungefär hälften i Sverige, hälften i Norge

Hos oss får du 

  • Jobba i en viktig framtidsbransch
  • Vara med och göra skillnad i en koncern med många möjligheter
  • Kunskap om hela värdekedjan från stock till färdigt hus
  • Bygga kontaktnät och få insikt i träbranschen i både Norge och Sverige.
  • En traineefadder och en mentor som stöd under perioden

Om verksamheten

Moelven är skandinaviens största trämekaniska koncern och tillverkar alla trävaror du behöver i ett hus, demproducerar också virke till industrin, limträ, byggmoduler, kontorslösningar samtidigt som dem tar hand om biprodukterna som blir till flis och bioenergi.

Låter detta intressant?

Tycker du att det låter spännande att prova på lite olika arbetsuppgifter – Du är välkommen att söka tjänsten med hjälp av formuläret nedan.

Sista ansökningsdag är 12 februari 2023 (vänta inte för länge, vi går igenom ansökningarna löpande).

Ansök här: Moelvens traineeprogram