Stora Enso

Miljöchef

Vi söker en Miljöchef vars främsta uppgift är att driva den långsiktiga miljöstrategiska planen för Skoghalls Bruk samt säkra att Stora Enso bibehåller sin position som en föregångare i dessa frågor. Din arbetsplatsplats kommer vara Skoghall Bruk och du kommer att arbeta i divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till Avdelningschef Massabruket.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. 

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Om tjänsten

Som Miljöchef kommer du att driva miljöstrategiska frågeställningar i stort samt arbeta för att verksamheten på Skoghall sker i enlighet med företagets verksamhetspolicy samt de lagar och förordningar som finns inom miljöområdet. Du kommer att ha såväl budgetansvar som ansvar för ledning, samordning och kompetensutveckling av två medarbetare.

Dina arbetsuppgifter inkluderad bland annat:

 • Kontakt gentemot myndigheter i miljöfrågor.
 • Driva tillståndsärenden inklusive prövotidsutredningar.
 • Driva förbättringsarbete inom miljö (miljömål, miljöaspekter).
 • Driva förbättringsarbete inom resursanvändning/ effektivitet.
 • Ansvara för internutbildningar inom miljö och kemikaliehantering.
 • Ledningens representant för ISO 14001.
 • Kontakter gentemot skolor och universitet i diverse forskningsprojekt inom miljö.
 • Ansvara tillsammans med miljöingenjör för den årliga miljörapporten (3 st) och miljöredovisningen.
 • Arbete med frågor kring rening av utsläpp till vatten och luft.

Vad vi erbjuder

Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på – att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material – en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.

Vem vi söker

För att lyckas i denna roll, har du minst 3-5 års arbetslivserfarenhet av att arbeta med miljöfrågor. Din kunskap inom området bygger på en högskole- eller universitetsexamen inom relevant område. Vi ser det som en självklarhet att du har ett genuint och stort intresse för miljöfrågor. Du är en duktig kommunikatör och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både tal och skrift.

Du är strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra. Då det är en roll med många olika kontaktytor värdesätter vi din förmåga att ta in mycket, och ibland svårtolkad, information. Du kan sedan omvandla denna information och kommunicera denna så att alla, även de som inte arbetar inom miljöområdet, förstår.

Färdigheter och kvalifikationer som krävs i denna roll:

 • Teknisk/naturvetenskaplig utbildning från universitet eller teknisk högskola, med fördel kemi eller kemiteknik.
 • Erfarenhet från arbete med tillståndsfrågor och/eller miljöjuridiska frågor.
 • Erfarenhet från arbete med miljöfrågor och/eller processfrågor.

Ytterligare färdigheter och kvalifikationer som är fördelaktiga i denna roll:

 • Erfarenhet från arbete som chef

Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:

 • Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
 • Främja affärsresultat; Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
 • Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
 • Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
 • Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.

Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 27e februari. Frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Peder Andersson via peder.andersson@storaenso.com. Vi tar endast emot ansökningar som skickas via vårt rekryteringssystem.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t