Nordic Paper

Miljö och energiingenjör

Nordic Paper är en papperskoncern belägen i natursköna Värmland samt i Norge. Vi söker nu en miljö- och energiingenjör som vill vara med på vår spännande resa!

Vi finns på totalt fyra orter, Bäckhammar där vi har vårt huvudkontor, samt i Säffle, Åmotfors och i Greåker i Norge. För närvarande är vi i en intressant utvecklingsfas med nya internationella och börsnoterade ägare vilket innebär att vi även utvecklar och vidgar vårt arbetsfält.

Efterfrågan på pappersbaserade produkter ökar ständigt. Överallt försöker man finna alternativ till framförallt plast, för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Vi på Nordic Paper är ett av de ledande företagen inom bland annat kraftpapper för olika applikationer. Våra affärsområden består av Kraft och Greaseproof.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med ledning, chefer och miljöingenjörer på våra enheter driver du ett strategiskt arbete inom miljö, energi och hållbarhetsfrågorna för Nordic Paper. Du är organisationens övergripande stöd inom miljösamordning, omvärldsbevakning, tillstånds- och anmälningsärenden, kontrollprogram, livscykelanalyser (LCA), miljövarudeklaration (EPD) riskhantering/Due Diligence/säkerhetsrådgivning, utredningar kopplade till förorenade områden, energideklarationer, hållbarhetsredovisningar. Skapar rutiner och implementerar nya arbetssätt i enlighet med tillämpliga ISO standarder samt utifrån lagar och föreskrifter.

Du ansvarar för uppföljning av mål och sammanställer nyckeltal inom miljö, energi och hållbarhetsområdet. Som miljö- och energiingenjör koordinerar du utbildning och introduktion inom området. Miljö- och energiingenjör är en nyinrättad roll med placeringsort i Bäckhammar som kommer rapportera direkt till produktionsdirektören och har en koncernövergripande roll, därför förekommer kontinuerligt resor i arbetet mellan våra fyra produktionsenheter.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker nu dig med minst tio års arbetslivserfarenhet inom miljö och energiområdet. Vi ser gärna att du har högskole- eller universitetsexamen inom området (akademisk utbildning med miljö/energi inriktning alternativt annan akademisk utbildning med stor praktisk erfarenhet). Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

I rollen som miljö- och energiingenjör är samarbete den största nyckeln till framgång, du är därför en person som med lätthet knyter relationer och är en given lagspelare i vårt team inom Nordic Paper!

Rätt person har goda möjligheter till personlig utveckling och ett spännande arbete.

Information om tjänsten

Frågor besvaras av Produktionsdirektör Christian Persson, 070-686 10 98, christian.persson@nordic-paper.com På grund av rådande läge kring Covid-19 drar vissa av våra rekryteringsprocesser ut på tiden. Vi ber om ursäkt för det och ber er ha tålamod med oss.

Skicka gärna din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 1 december 2020.