Somas

Mättekniker/Kontrollant

Har du ett passionerat teknikintresse, är kvalitetsmedveten och har en känsla för detaljer? Vill du ha ett varierat arbete med både praktiska och administrativa arbetsuppgifter? Då kan jobbet som mättekniker/kontrollant hos oss vara precis det du är ute efter! Sök jobbet idag och bli en del av vårt team i Säffle!

Om rollen

Som mättekniker/kontrollant hos oss intar du en expertroll för mättekniska frågor där du arbetar med kontroll och mätning av bearbetade detaljer. Rollen är varierande och du arbetar både praktiskt och administrativt bland annat med arbetsuppgifter som:

  • Mätning i koordinatmätmaskin, inkl. programmering och handhavande av övriga mät- och kontrollutrustningar, samt kalibrering av handverktyg
  • Stickprovs- och seriekontroll samt uppföljning av daglig produktion
  • Förstabitskontroll
  • Ankomstkontroll
  • Stötta/hjälpa operatörer och montörer i mättekniska frågor
  • I samarbete med produktionsteknik upprätta kontroll/mätinstruktioner
  • Upprätta mätprotokoll till kunder

Vem är du?

I den här rollen sätter vi stort värde på personliga egenskaper som driv, noggrannhet och med ett genuint intresse för teknik. Din känsla för kvalité finns alltid med dig och du har ett öga för detaljer. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med kollegor men du har också ett självgående arbetssätt. Att hjälpa dina kollegor och dela med dig av din kunskap är självklart för dig. Vi tror att du har några års arbetserfarenhet av mätteknik och egenkontroll inom tillverkningsindustrin. Har du dessutom erfarenhet av Mitutoyo som koordinatmätmaskin blir vi extra glada.

Vi erbjuder 

Somas är en organisation som kännetecknas av god arbetsmiljö, hög servicegrad och kvalitet. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i en organisation med korta beslutsvägar. Hos oss får du möjlighet att arbeta med produkter och lösningar med stort teknikfokus. Du blir del av ett engagerat team där skratt finns nära till hands, vi delar med oss av vår kunskap och lär av varandra. Som nyanställd får du en gedigen introduktion och genomgå produktutbildningar för att lära dig det du behöver om produkterna och om bolaget.

Om verksamheten 

AB Somas Ventiler utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler i rostfritt, syrafast stål till hela världen. Som en global innovatör har Somas både erfarenhet och passionen att lösa de mest komplexa utmaningarna inom ventilbranschen. Vi är idag drygt 180 medarbetare fördelade på sex orter i fem länder och levererar till de flesta branscher. Vårt ”hur” är komplext, men vårt ”varför” är enkelt och har funnits med oss sedan starten i mitten av 40-talet, vi gör vårt arbete med passion och med en stor portion nyfikenhet. Våra lösningar hämtar kraft från hållbarhet, säkerhet och innovation. Vi tror att det svåra och komplexa ska vara enkelt, både nu och i framtiden. Vi är stolta över vart vi befinner oss idag och vi är säkra på att den spännande resan fortsätter framöver.

Låter detta intressant?

Du är välkommen att söka tjänsten med hjälp av formuläret nedan.
Söker du flera tjänster fyller du i formuläret en gång per ansökan.
Vi vill ha din ansökan senast 2023-03-19.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta:

Verkstadschef: Mats Olsson, tel: 0533-69 17 94, E-post: mats.olsson@somas.se
HR-Chef Linda Magnusson, tel: 0533-69 17 27, E-post: linda.magnusson@somas.se