Stora Enso

Laboratorieingenjör

Vi söker en laboratorieingenjör som ska arbeta både självständigt och i grupp i olika forsknings- och utvecklingsprojekt. Din arbetsplatsplats kommer att vara Innovation and R&D i Karlstad och den ligger inom divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till Product Innovation Support.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Stora Enso är även en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Hållbarhetsaspekten är djupt förankrad i vår affärsstrategi och våra ansvarsfulla affärsrutiner.

Om tjänsten

Som Laboratorieingenjör kommer du att stödja projekt med olika form av provning eller experimentella försök på lab och ansvara för planering, genomförande och rapportering till uppdragsgivaren. Inom verksamheten blir du också involverad i metodutvecklingsprojekt inom laboratorieverksamheten, både självständigt och i samarbete med kollegor samt till viss del i speciella uppdrag från våra producerande enheter. Du kommer att driva uppdrag med uppdragsgivare, lägga ut delar av arbetet på avdelningens övriga provningslaboratorier och ibland även på externa lab, samt bearbeta resultat för sammanställning i rapporter enligt kundens önskemål. Arbetet är främst inom Wet end lab/Recyclability men andra inslag av fysikalisk provning kan också bli aktuellt beroende på behovet i projekten över tid. Du kommer att samarbeta nära med forskare/projektledare och de andra laboratorieingenjörerna som ingår i ditt team.

Vad vi erbjuder

Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på – att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material. Du kommer även att lära dig mycket i ditt arbete, då inget projekt är det andra likt, vilket gör att arbetsuppgifterna är varierande.

Vem vi söker

Vi söker en person som gillar problemlösningar, är självgående i sitt arbete men också arbetar bra i grupp. Din kunskap inom området bygger på en kandidatexamen inom ett teknisk naturvetenskapligt program eller motsvarande kunskap. Arbetet kräver goda kunskaper i både svenska och engelska och om du har tidigare erfarenhet inom laboratoriearbete och/eller skogsindustrin är det en fördel. Som person är du är bra på att hålla ordning och reda och är noggrann i ditt arbete.

Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka vi hoppas att du också kan identifiera dig med:
•    Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
•    Främja affärsresultat; Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
•    Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
•    Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
•    Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.

Övrig information

Sista ansökningsdagen är den 15 juni 2022, men urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas under pågående annonsering. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Nicander (Manager Product Innovation Support) på helena.nicander@storaenso.com. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Matilda Bernthson på matilda.bernthson@storaenso.com.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials strävar efter att leda utvecklingen av cirkulära förpackningar och tillhandahålla förpackningsmaterial i premiumkvalitet baserade på nyfiber och återvunnen fiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper Stora Enso kunderna att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.