BillerudKorsnäs

Laborant till Processlab

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid.

Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Vi söker nu en medarbetare till vårt processlab på Gruvöns bruk i Grums. Gruvöns bruk är ett integrerat massa- pappers och kartongbruk . Tjänsten är en projektansällning till och med maj 2020.

Avdelningen Processlab ingår i brukets avdelning Kvalitet & Miljö och arbetar med provtagning och analys, problemlösning, utredningar, motodutveckling och har ansvar för ackrediterad labverksamhet.

Om tjänsten

Processlabbets personal på Gruvöns bruk kontrollerar process, råvaror och instrument. Som medarbetare på vårt processlab inhämtar du prover från de olika driftsenheterna vi har på Gruvöns bruk. Som laborant har du en kontinuerlig dialog med flera olika avdelningar samt andra processingenjörer. De resultat som tas fram av processlaboratoriets personal ligger till grund för Gruvöns bruks processtyrning och miljörapportering.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver avslutad gymnasieutbildning med teknisk- eller naturvetenskaplig inriktning och/eller KY/YH-utbildning mot processindustrin eller motsvarande kompetens.
God datorvana är ett krav – Du ska kunna skriva och dokumentera obehindrat på dator.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter från laboratoriearbete eller från papper/massa industrin.

Personliga egenskaper

För att lyckas bra i tjänsten och trivas behöver du vara noggrann. Du kommer ingå i ett arbetslag och därav underlättar det för dig om du har lätt för att samarbeta med flera olika människor. Då vi jobbar med löpande provtagningar på bruket är det bra om du har lätt för att byta fokus, då det kan ske omprioriteringar om vilka prover som behöver tas.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Kenneth Bengtsson 0555-414 52.

Välkommen med din ansökan senast den 3 november!