Nordic Paper

Laborant

Nordic Paper är ett expansivt, modernt och spännande pappersbolag med huvudkontor i Bäckhammar i natursköna Värmland. Dessutom finns anläggningar i Säffle, Åmotfors och Greåker, Norge. För närvarande är bolaget i en intressant utvecklingsfas med nya internationella och börsnoterade ägare, vilket innebär utveckling av arbetsfältet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som laborant hos Nordic Paper Bäckhammar är du en av tre laboranter som utför rutinanalyser åt fabriken, framförallt prover för matarvatten till våra ångpannor, analyser på massaflöden och lutar i massabruket och pappersbruket samt miljöanalyser på vatten från reningsverket. Dessa områden är under arbetsrotation vilket innebär möjlighet till omväxlande och stimulerande analysarbeten.

Utöver rutinanalyserna finns utrymme att specialisera sig och jobba extra med diverse andra laboratorierelaterade arbetsuppgifter.

Du ska även på sikt fungera som vikarie på provförråd där det skickas ut pappersprover till kunder över hela världen.

Önskvärda kvalifikationer

Nordic Paper söker dig som har kunskap och / eller erfarenhet av laboratorieapparatur, d.v.s. en teknisk kunskap om apparatur och analysmetoder till dessa. Till viss del ska felavhjälpning ske av bruket själva.

Du ska kunna arbeta efter internationella standarder och ska ha bra kunskap i kemi och labmateriel och gärna viss kunskap och/ eller intresse av mätosäkerhet och beräkningar. Det är ett plus om du har arbetat med ackrediterade analyser.

Nordic Paper är certifierade av Swedac och detta innebär att du inför deras kontrollanter ska kunna redogöra för dessa analyser.

Du kommer att jobba i liten arbetsgrupp på totalt fem personer på laboratoriet och Nordic Paper lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Information om tjänsten

Välkommen med frågor om tjänsten till laboratoriehef Kajsa Edbom, tfn 0550-34566.

Ansökan

Ansök genom att fylla i formuläret på Nordic Papers webbplats >